hren
 

GLAZBENA BUDUĆNOST
Na 57. hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Zagrebu, sudjelovali su i mladi glazbenici iz Splita i šireg splitskog područja, ostvarivši zapažen uspjeh, a posebno se to odnosi na mladog Kaštelanina Filipa Miškovića, koji je natjecanje završio kao apsolutni pobjednik u disciplini gitare.

Filip Mišković, učenik glazbene škole Josipa Hatzea u klasi Maroja Brčića, nastupio je u četvrtoj kategoriji te postigao najveći broj bodova od svih natjecatelja raspoređenih u šest kategorija.
Zbog dosadašnjih iznimnih rezultata na državnim i međunarodnim natjecanjima Filip Mišković je i Splitski pupoljak 2019.

Od drugih učenika glazbene škole Josipa Hatzea, navodimo Paulu Ćurić, također u klasi Maroja Brčića, koja je  u četvrtoj kategoriji gitare osvojila drugu nagradu, a drugu nagradu osvojile su Gordana Kliškić u četvrtoj kategoriji i Ivana Kovač u trećoj kategoriji iz klase Antonije Škorput.
Orguljaš iz klase Borne Barišić, Mladen Bonomi u drugoj kategoriji osvojio je prvu nagradu, a Magdalena Muše u prvoj kategoriji bila dobitnica druge nagrade.
Među klaviristima Branimir Župić, učenik Kosovke Čudine, u četvrtoj kategoriji osvojio je prvu nagradu, a drugu nagradu u trećoj kategoriji osvojio je još jedan Čudinin učenik Sergej Luša Kleva.
U petoj kategoriji Petra Akrap iz klase Helene Bojić, osvojila je drugu nagradu.

Nagrade su pripale i pjevačmai iz klase Sanje Erceg-Vrekalo i to u prvoj kategoriji Hrvoje Čuić osvojio je drugu nagradu, u drugoj kategoriji Tomislav Jukić dobitnik je prve, a Ivana Kukavica druge nagrade.
U Solfeggiu su se natjecali učenici Agneze Medić u prvoj kategoriji. Ena Garić osvojila je prvu, a Lina Kovačević drugu nagradu. Učenica Marijane Markotić, Matea Jončić, u drugoj kategoriji osvojila drugu nagradu.
Mandolinisti iz klase Ivane Kenk Kalebić osvojili su druge nagrade i to Mate Košutnik, Karlo Jelić i Nikola Mitrevski u trećoj kategoriji, dok je istu nagradu Ana Mlačić osvojila u petoj kategoriji.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij