hren

KREATIVNOST, ZABAVA I TRADICIJA
Osnovna škola Bijaći u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira tradicionalnu 28. Čakavsku večer, koja tijekom travnja i svibnja donosi nekoliko zanimljivih događanja, a cijela manifestacija ove godine nosi naziv „More naše plavo ČA nam život daješ“.

Kao i u nekoliko prethodnih godina sve započinje međunarodnim natječajem „ČA u versin, riči i pinelu“ pa će tako u četvrtak, 11. travnja biti održana prosudba likovnog i literarnog izričaja radova pristiglih na natječaj. Istog dana , u 11 sati, održat će se čakavska radionica, koju će voditi Klara Mitar, a gosti su čakavski pjesnik Nađan Dumanić i Ivan Zokić.

U petak, 12. travnja, na rasporedu je stručni skup „Čakavština u hrvatskom jeziku i književnoti“, koji će se održati u 16 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću. Voditeljica je viša savjetnica Mirela Majstrović, a predavači su dr.sc. Marijana Tomelić Ćurlin, dr.sc. Josip Lasić, dr.sc. Jadranka Nemeth - Jajić i Dijana Dvornik.

Sljedećeg tjedna, u četvrtak, 18. travnja u 9 sati u školi Bijaći na programu manifestacije je prosudba recitatorskog izričaja provedenog natječaja, a nakon toga slijedi zabavni program učenika škole „Dica za dicu“ te dodjela nagrada i priznanja sudionicima natječaja „ČA u versin, riči i pinelu“. Dodjelu nagrada upotpunit će nastup glumice Silvane Stanić te zbora Bijaćke meštrovice.

Centralno događanje manifestacije, večer s nastupom školske dramske grupe Dračice i gostiju čakavaca, ove će godine iz Kaštela se iznimno preseliti na otok Hvar i Jelsu i to 23. svibnja, a 24. svibnja u Jelsi će se održati i 9. susret „Dica i Čakavica“.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij