hren
 

ZBIRKA PJESAMA MLADE TROGIRANKE
„Moje JA II“ naslov je zbirke pjesama Trogiranke Ane Čagalj, koju su u utorak u dvorcu Vitturi, uz autoricu predstavili dr. sc. Danka Radić te književnik Ante Nadomir Tadić Šutra.

- Već je pjesnički prvijenac ove autorice pokazao da je riječ o izričaju kojim ona na svoj način iskazuje zamjetnu zrelost i istančan osjećaj u iznošenju pjesničke riječi, a to dokazuje i njena druga zbirka pjesama.  Ona piše iskreno i jednostavno te njeno srce i razum odgovaraju jedno drugom rezultirajući čistom poezijom. Njeno trasiranje puta k sebi u isto vrijeme je trasiranje i njena puta k nama. Njeno osobno iskustvo prerasta u objektivno postajući i naše. Dijelimo iste životne situacije kao i Ana, samo što je njen senzibilitet i osjetljivost na podražaje iz stvarnog svijeta mnogo osjetljiviji, ona pronicljivije zamjećuje i otkriva uspone i padove života, njegove vrline i mane, prednosti i nedostatke, dobre i loše vibracije, kao i svu njegovu ispraznost, površnost, zavodljivost ili zamke – dio je onog što je o Ani Čagalj i njenim pjesmama kazala Danka Radić.

Književnik Ante Nadomir Tadić Šutra pozvao je sve da pročitaju pjesme iz nove zbirke lirskih pjesama, naglasivši kako autorica čitatelje kronološkim tijekom, vodi kroz 32 pjesme pri tome ispisujući trenutačna stanja duha i misli koje su joj u tom trenutku probadale srce. Rad Ane Čagalj, Tadić Šutra nazvao je Šimićevom školom, jer se kroz slobodu izričaja, sustavno poštuje i pravopis i poetična načela.

Ova druga zbirka pjesama, koju su neki od književnih kritičara nazvali poetskim dnevnikom u kojem autorica skenira dušu, nastala je godinu dana nakon njene zbirke pjesmama „Moje JA“,autorica je posvetila svojoj baki.
Kako nakon svake promocije svoje zbirke pjesama autorica određeni broj knjiga poklanja gradskim knjižnicama, uskoro bi se i na policama kaštelanskih knjižnica mogao naći poneki primjerak, pa tako svi koji nisu nazočili ovom predstavljanju dobiju prigodu pročitati stihove pune najiskrenijih emocija.

Foto: Ivana Topić

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij