hren
 

SVI U KAZALIŠTE
Kao što smo najavili, ovog će se vikenda, 30. i 31. ožujka, u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, okupiti glumci amateri iz nekoliko udruga, na županijskoj Smotri dramskih amatera, kojoj je ove godine domaćin Kaštelansko kazalište.

Predstave će se odigravati tijekom poslijepodnevnih i večernjih sati  subote i nedjelje, a sve će u subotu u 16 sati, izvedbom predstave „Krijesnica“ započeti sami domaćini, glumci Kaštelanskog kazališta.
„Krijesnica“ je predstava nastala prema slikovnici Nataše Jukić „Krijesnica koja se zove baš kao ti“, koja donosi priču o maloj krijesnici koja traži svoje svjetlo, ali i uči o ljubavi i prijateljstvu. Režiju predstave potpisuje Siniša Novković.

Nakon domaćina na pozornicu nekadašnjeg lukšićkog kina u 17 sati, stići će u dramska družina sa Šolte Šulet koji će gledateljima ispričati priču o susjedu Ivanu i prevaranticama, koje ga koštaju životne ušteđevine, u predstavi „Privaranti“.

Subotnju večer, s početkom u 18.45 sati, publika će moći provesti u društvu s članovima amaterske udruge Odande donde iz Hrvaca i njihovom  predstavom „Ustani bane“. Predstava govori o jednoj obitelji u Dalmatinskoj zagori u ratnim godinama, ljubavi prema Domovini, nadanjima i strahovima te o istoj obitelji deset godina kasnije, kada je nastupilo vrijeme preispitivanja koje sa sobom nosi traumatične događaje i tragične posljedice.

U nedjelju, s početkom u 18 sati, publika će  imati prigodu pogledati predstavu „Testament“ KUU Mosor iz Gata. Testament je komedija autora Vanče Kljakovića, a riječ je o predstavi koja na smiješan način tematizira obiteljske probleme koji se pojave prilikom podjele imovine.

Smotru će zatvoriti dramska udruga Proložac predstavom „Bračno savjetovanje“, koja započinje u 19.30 sati. Režiju ove komedije potpisuje Marijan Grbavac, a kako joj ime kaže donosi smiješnu priču  o bračnim i privatnim problemima parova koji ih žele riješiti odlaskom kod stručnjaka, ali i nizu drugih, svakodnevnih događanja.

Predstava koja po ocjeni izbornika, dramske umjetnice Snježane Sinovčić Šiškov, bude proglašena najboljom, predstavljat će Županiju na 59. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji će se u svibnju održati u Vodicama.

Ulaz na sve predstave je slobodan.

Raspored predstava:

Subota, 30. ožujka

16.00 Krijesnica  - Kaštelansko kazalište
17.00 Privaranti – Šulet
18.45 Ustani bane – Odande donde

Nedjelja, 31. ožujka

18.00 Testament – KUU Mosor
19.30 Bračno savjetovanje – DU Proložac


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij