hren
 

JEDNA ĆE PREDSTAVA OTPUTOVATI NA DRŽAVNI FESTIVAL
Kaštelansko kazalište ovog je vikenda domaćin Smotre dramskih amatera Splitsko – dalmatinske županije, koju organizira županijska Zajednica amaterskih kazališta, a tom prigodom na kazališnim daskama Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću bit će izvedeno nekoliko predstava amaterskih družina.

Pred kaštelanskom publikom tijekom subote i nedjelje u poslijepodnevnim satima, između ostalih, predstavit će se tako Kaštelansko kazalište s predstavom „Krijesnica“, Šulet sa otoka Šolte s „Prevarantima“, amateri udruge Odande donde iz Hrvaca s predstavom „Ustani bane“, KUU Mosor iz Gata s „Testamentom“ te dramska udruga Proložac s predstavom „Bračno savjetovanje“.

Među navedenim predstavama je i ona koja će Splitsko – dalmatinsku županiju predstavljati na 59. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji će se, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture od 17. do 19. svibnja održati u Vodicama.

A koja će od predstava otputovati u Vodice odlučit će izbornik Smotre, dramska umjetnica Snježana Sinovčić Šiškov.

- Iz mog dosadašnjeg iskustva u praćenju i ocjenjivanju rada dramskih amaterskih skupina i ove godine očekujem zanimljive i živopisne predstave te niti malo lak zadatak odabira. Jer dramski amateri za izvedbu biraju izuzetno zanimljive tekstove, od emotivnih i bajkovitih priča do onih koji su pisani na lokalnom govoru te za tematiku imaju lokalna zbivanja i to sve odrade, jednom riječju, iznimno. Oni su na pozornici uvijek blisko povezani s publikom, i kako bi se kazali, prezentiraju onu „narod za narod“. U svakoj predstavi možete vidjeti koliko je truda, vremena i emocija utkano u njeno nastajanje i mislim da će nam svima biti užitak odgledati što su nam glumci amateri pripremili za ovu Smotru.
Poznavajući dio rada dramskih amaterskih društava na ovom području, iskoristila bih prigodu da pozovem sve lokalne uprave u kojima ova kazališta djeluju da pokažu više sluha za njihov rad i pomognu im kako bi taj rad mogli dodatno unaprijediti – kazala nam je u pripremama za Smotru, glumica Snježana Sinovčić Šiškov.

Ulaz na sve predstave u Kulturnom centru bit će slobodana, a točan raspored izvedbi objavit ćemo uoči same Smotre.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij