hren
 

VRIJEDNO SE VJEŽBA
Zadnjih dana članovi KUD-a Ante Zaninović nekoliko su puta okupirali kambelovsko brce, a razlog tome su pripreme za nastup na 17. Festivalu folklorne koreografije, koji će se u subotu, 30. ožujka, s početkom u 19.30 sati, održati u splitskom HNK-u.

Članovi KUD-a Ante Zaninović na ovom su festivalu jedini predstavnici folklora Splitsko-dalmatinske županije u natjecateljskom dijelu, dok će u revijalnom dijelu još nastupiti KUD Jedinstvo iz Splita.
Naime, KUD Jedinstvo ove godine slavi 100 godina postojanja pa im je pripala čast da zajedno  s Hrvatskim društvom folklornih voditelja i koreografa organizira ovo događanje, upravo u Splitu.
Na festivalu će, po izboru stručnog suda, biti izvedeno devet koreografija iz svih krajeva Hrvatske, i to one koje su nastale i prvi put izvedene tijekom  prošle kalendarske godine.

Zaninovićevci ovih dana vrijedno vježbaju Dubrovačke kontradance, koreografiju Tonća Tadina, koja je prvi put izvedena na ljeto prošle godine, na njihovom tradicionalnom koncertu „Ispod balature“.
Tijekom prošle godine izveli su je i u Sv. Filipu i Jakovu, a plesalo ju je osam parova veterana.
Međutim na ovom festivalu koreografiju će predstaviti  12 parova prve plesne grupe i orkestar, a upravo zbog većeg broja plesača,  mjesto za vježbanje u Bratskoj kući nije im dovoljno pa su prisiljeni iskoristiit prostor brca.
Naravno, time omogućuju i svim zainteresiranima da pogledaju kako izgledaju Dubrovačke kontradance u izvedbi Kaštelana.

KUD Ante Zaninović na ovom Festivalu nastupao je od samih njegovih početaka više puta te se mogu pohvaliti i s nekoliko nagrada. No zadnjih godina nisu sudjelovali pa je ovo prilika da stručnom žiriju, u kojem se nalaze eminentna imena iz svijeta folklora poput Gorana Kneževića i Andrije Ivančana  još jednom prezentiraju svoj rad i umijeće.

Ulaznice za ovaj Festival mogu se kupiti na blagajni HNK u Splitu

Foto: Ivana Topić

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij