hren
 

LOVESTOCK – KAŠTELA GRAD LJUBAVI
„Istražite skrivene dragulje i otkrijte Kaštela u pravom svjetlu. Tijekom festivala upoznat ćemo vas sa našom poviješću i kulturom, kušat ćete naša tradicijska jela i probati bogatstvo okusa naših vina. Upoznat ćemo vas sa radom naših udruga i umjetnika, a sve to začinit ćemo dobrom muzikom i druženjem...“, stoji u najavi na Facebook stranici novog kaštelanskog festivala „Lovestock – Kaštela grad ljubavi“.

-Gosti festivala koji će ovo jedinstveno događanje posjetiti od 13. do 16. lipnja 2019. godine, moći će uroniti u obilje boja, zvukova i mirisa ovog jedinstvenog festivala čija je glavna misao i vodilja samo ljubav, kazao nam je Joško Grgin, voditelj novog projekta koji će biti organiziran pod kapom Kaštelanskog kazališta, a odvijati će se u centru Kaštel Lukšića.

-Radi se o četiri međusobno povezane lokacije koje će tijekom tri dana biti pretvorene u jedno prekrasno događanje. Gradimo mali „Grad ljubavi„ u velikom gradu Kaštela - ništa kao što ste ikada vidjeli, govori nam Grgin.
Kulturni centar predviđen je za večernja koncertna događanja jer ne želimo bukom ometati naše sugrađane. Tijekom dana, u jutarnjim satima, u Novom parku organizirati ćemo dječje pričaonice i igraonice, popodne je predviđeno za kupanje i plesne radionice na plaži Shoulavy, a predvečerje za program u velikom šatoru na parkingu ispred Kulturnog centra gdje će se organizirati razne radionice, predstavljanje kaštelanskih udruga i malih proizvođača, projekcije filmova, performansi i još mnogo toga.

Tu će biti zabave uživo, živa umjetnost, besplatne dječje aktivnosti, izvrsna hrana, štandovi i još mnogo toga, uključujući bendove i druge zabavljače spremne za animiranje publike, dok interaktivni ulični izvođači prolaze kroz festivalski prostor gradeći duh tolerancije, mira i ljubavi.

Za sada je organiziran kvalitetan koncertni line-up pa će posjetitelji tako prvog dana festivala, nakon ceremonije otvaranja, uživati u koncertu atraktivnih Zagrepčana, grupe ABOP, slijedećeg dana prikazat će se nagrađivana predstava/koncert kazališta Hotel Bulić „Dream of Life“ u kojoj se naša glumačka diva Senka Bulić pretvara u Patti Smith. Nakon toga uslijediti će iste večeri i koncert sarajevskog benda „Foxy Head“, a posljednju večer festivala zaključiti će koncerti grupa „Punčke“ iz Zagreba i „Grefran“ iz Bihača.

Trenutno se intenzivno radi na organizaciji dječjeg programa, programa na plaži i predvečerja u šatoru, a paralelno rade i na sponzorima čiji odaziv za sada, kako kažu, mogu samo pohvaliti.
-Prepoznali su da se radi o kvalitetnom festivalu i na tome im hvala. Posebno želimo zahvaliti Gradskoj upravi i gradonačelniku Denisu Ivanoviću koji nam je dao bezrezevnu podršku, bez njihove podrške festival se ne bi mogao ni organizirati, naglasio je Grgin te dodao, - želimo Kaštela upisati na mapu festivalskih destinacija i povećati broj turista, stoga smo i odabrali termin u predsezoni. Kaštela imaju puno toga za ponuditi, a festival ljubavi samo je korak naprijed u brendiranju Kaštela kao poželjne turističke destinacije. Uostalom, puno više o festivalu doznati ćete u narednim danima i mjesecima jer dovršetkom programa i zaključivanjem liste sponzora tek započinje prava medijska kampanja, zaključio je.

Lovestock festival dio je programa Kreativnog proljeća 2019. godine, a u travnju će biti predstavljen i na 22. međunarodnom Mostarskom sajmu turizma i gospodarstva.
Sve najave i događanja oko festivala možete pratiti na njihovoj Facebook stranici OVDJE ili web stranici OVDJE


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij