hren
 

SEDAM DANA UČENJA O DRAMSKOM TEKSTU
Tijekom sedam dana, u razdoblju od 11. do 17. veljače u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću održavat će se radionica dramskog pisanja Marijane Nole, a prijave za sudjelovanje u radionici su započele.

Marijana Nola je diplomirana dramaturginja, dramska spisateljica i scenaristica te docentica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Iza sebe ima cijeli niz uspješnih projekata u vodećim kazališnim kućama u Hrvatskoj i to u HNK Zagreb, Gavelli, Kerempuhu, Teatru ITD, ZKM-u, Maloj sceni, kazalištu Komedija, HNK  u Šibeniku, kazalištu Žar ptica i drugima.
Do sada je premijerno izvedeno više od 40 njenih dramskih tekstova, poput „Zločestobija“, „Škrtčina“, „Laživac“, „Trenk Cabaret“  i ostali, a četiri puta pripala joj je nagrada Marin Držić i to za drame „Ljudi ribe“, „Fantazija“, „Zločestobija“ i „Dubrovačke legende“.
Ima i bogato televizijsko iskustvo, koje je stekla kao scenaristica na HRT-ovom Znanstveno-obrazovnom programu i Programu za djecu i mlade te kao scenaristica i urednica na više domaćih dramskih serija.

U radu radionice u Kaštel Lukšiću, koja će se održavati u večernjim satima, može sudjelovati deset polaznika, a cilj radionice je upoznati zainteresirane s osnovnim elementima drame i dramskog pisanja, njihovo usvajanje  terminologije i osnovne tehnike pisanja dramskih tekstova, nakon čega će biti osposobljeni za samostalno pisanje dramskih tekstova.
Radionica ima tri faze, prva faza je sedmodnevni zajednički rad, druga faza obuhvaća određeni period u kojem će sudionici napisati vlastitu “desetominutnu dramu“ uz stručno vodstvo putem korespondencije s  voditeljicom, dok je treća faza zamišljena kao organizirano scensko čitanje svih desetominutnih drama.

Ova radionica bila je najavljena prije nekoliko mjeseci, no zbog objektivnih okolnosti promijenjen joj je termin održavanja. Cijena radionice je 300 kuna po polazniku, a svi zainteresirani trebaju se prijaviti putem mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.ili pozivom na broj mobitela 098 13 61 720  - Ana Matijević.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij