hren
 

PJEVALE SE PRIGODNE BOŽIĆNE PJESME
U crkvi Sv. Jeronima u Kaštel Gomilici u nedjelju, nakon večernje Svete mise, održan je  Božićni koncert Udruge Sv.Jeronim kojeg svaku godinu organiziraju na blagdan Tri kralja. Nastupila su sva tri zbora koja djeluju u župi Kaštel Gomilica te klape Sv. Jeronim i ženska klapa Kurioža iz Podstrane. Bila je to prilka da se pri kraju božićnog vremena još jednom zapjevaju božićne pjesme.

-Devet godina za redom udruga Sv.Jeronim organizira božićni koncert na Bogojavljenje gdje pokušavamo pjevanjem slaviti Boga – kazao nam je jedan od osnivača udruge Sv.Jeronim i član klape, Petar Serezlija Peša i dodao da u klapi pjeva od osnutka i da to voli i živi. Ovu večer uz pjevanje kao član klape i velikog župnog zbora imao je i ulogu voditelja.

-Nekako su nam svima te božićne pisme prirasle u srce jer pjevaju o radosti i rođenju Božjeg djeteta, tako da smo sretni i veseli što možemo to podijeliti s publikom- rekao je Vladimir Pilepić iz Sv. Jeronima, koji uz Antu Zekića vodi i župni zbor mladih. Ovom prlikom su pozvali i sve mlade koji su zainteresirani da im se pridruže, a da su neki od njih u zbor stigli na poticaj potvrdila nam je Ankica Kurbaša.

- Brat me nagovorio da dođem u zbor mladih, jako nam je lijepo, družimo se i sretna sam –kazala nam je Kurbaša koja je u zboru četiri mjeseca, a svake nedjelje pjevaju na večernjoj Svetoj misi u crkvi u Gomilici.

Božićni koncert završen je zajedničkom prigodnom pjesmom „Narodi nam se“, tom prilikom zapjevali su i župljani, dok je ih je skromno i samozatajno iz pozadine pratio i slušao njihov župnik don Ante Čotić.

Dodajmo kako je prije nepunih desetak dana, župa u Kaštel Gomilici obilježila 100 godina posvete župne crkve, a udruga Sv.Jeronim prošle je godine proslavila 15 godina djelovanja i u toj godini jubileja primila je vrijedno priznanje, državnu nagradu za humanitarni rad.

Foto: Luka Ištuk

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij