hren
 

Blagdani su se približili svom kraju uz Sveta tri kralja na sveopću žalost većine Kaštelana, ali uz nastup Neverinki u lukšićkoj crkvi Uznesenja BDM ta post-blagdanska depresija ove nedjelju je izostala.

Naime, ova ženska klapa osnovana je upravo u Kaštel Lukšiću još 2003. godine. Tijekom petnaest godina svog djelovanja ove simpatične djevojke i žene osvojile su brojne nagrade na festivalima, a najponosnije su na višestruku pobjedu na Festivalu dalmatinskih klapa - Omiš. 

Koncert na Sveta tri kralja odnosno Bogojavljenje sada se već može smatrati tradicionalnim, budući da već godinama klapa Neverin uveličava taj dan svojim koncertom u župnoj crkvi.

Ove godine su im se pridružili gosti iz još jedne domaće klape - muške klape Podvorje iz Kaštel Sućurca te orguljaš Pero Prosenica.

Događaj je, također već tradicionalno, vodila Marijana Vulas, a uz prigodne božićne pjesme domaćih i stranih autora i druge sakralne pjesme Neverinke i gosti su tijekom cijelog koncerta održavali izvrsnu atmosferu među okupljenom publikom koja ih je nagradila zasluženim pljeskom. Našlo se tu napjeva poput Narodi nam se kojom su Neverinke otvorile večer, zatim Kad se Isus ditić u Betlem porodi, U se vrime godišća, Gospe Sinjska, Majko rame, Signorre delle cime, Ave Maria no morro, Svim na zemlji, Divici Mariji teLučićeva Fantazija u c-molu u izvedbi Pere Preosenice.

Foto: Ivana Topić

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij