hren
Naranče i mrtve ribe naziv je knjige ratnih priča viđenih očima liječnice u Četvrtoj gardijskoj brigadi HV-a Mirne Šitum koju su u dvorcu Vitturi, uz autoricu, javnosti predstavili akademik Dubravko Jelčić, dr. Matko Marušić i dr. Krunoslav Matešić, uz nastup izvanredne klape HRM-a Sveti Juraj.
- Ratna djela kolegice dr. Mirne Šitum poznajem dobro osobno, a ona su poznata i svima koji su sudjelovali ili na bilo koji način pomagali obranu Hrvatske 1991.-1995. Radi se o osobi koja je medicinski stručnjak i domoljub, što je jedna kombinacija koja dopušta slaganje ovakve knjige - kazao je dr. Marušić, ne štedeći komplimente za autoricu i djelo. Akademik i književnik Dubravko Jelčić ustvrdio je kako knjiga govori o stvarnim događajima i ljudima, medicinski stručno i egzaktno. Istinitost je došla od druge i treće potencije, a toliko literarne snage koliko je autorica pokazala malo koji autor iskazuje, rekao je Jelčić, ocjenjujući kako je autorica ostvarila visoku razinu literarne izražajnosti. To je knjiga novela, ratne proze, knjiga o neobičnim događajima, čija je istinitost jamstvo autentičnosti, zaključio je akademik.
Sama autorica, danas predstojnica Klinike za kožne i spolne bolesti KB Sestre milosrdnice u Zagrebu, pred kojom su gosti stajali u redu da bi joj čestitali i uručili cvijeće, kazala je kako je njezin naslov priča o nama samima u jednom bolnom vremenu.
Knjiga je prevedena i na engleski jezik, a u ime izdavača, naklade Slap autorici je čestitao dr. Krunoslav Matešić. Sve nazočne promociji knjige potresnih priča pozdravio je Milivoj Novak.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij