hren
 

MALI PLESAČI I GLUMCI POKAZALI ŠTO SU NAUČILI PROTEKLE GODINE
„Božićni kolaž“ članova Kaštelanskog kazališta, kojim su se oprostili s ovom kazališnom godinom, u Kulturni centar u Kaštel Lukšiću privukao je brojnu publiku, mada se dio nje, posebice roditelji s dječjim kolicima, uskim prolazom jedva i progurao do ulaza.

Udruga Dea Dia Dance Studio, pod vodstvom stručne koreografkinje Marine Kuzmanić,  ovim je kolažem predstavila svoj rad posljednjih godinu dana, pa je publika vidjela dijelove iz plesne predstave "Showman:This is me", natjecateljske koreografije plesnog studija kojima su ove godine osvojili i prve medalje kao i rekreativni program.

U blagdanskom tonu, veselim i razigranim koreografijama predstavila su se i djeca plesnog vrtića, koja su tek počela učiti svoje prve plesne korake, pa im je ovo ujedno bio i prvi nastup,ali i kadetske natjecateljske i rekreativne showdance i Zumba kids grupe. Kroz ovaj plesni studio, inače, u protekle četiri godine, koliko djeluje u Kaštelima, prošlo je gotovo stotinu djece, a ovom su prilikom pokazali da se uloženi trud i rad itekako isplatio.To je prepoznala i publika, koju su najvećim dijelom činili ponosni roditelji i obitelji, te ih nagradila velikim pljeskom, a kao prave „male profesionalke“, najmlađe plesačice nije uspio omesti ni nedostatak plesnih haljinica, koje su se zagubile netom pred sam početak.

Škola glume Kaštela, pod vodstvom akademske glumice Rubine Sarajlić, koja već jedanaest godina radi  s djecom i mladima kao kazališni pedagog, prikazala je kratku, ali zahtjevnu vježbu koncentracije "pisaća mašina". U njenoj realizaciji pomogle su im i članice Kaštelanskog kazališta Ivana Štrljić i Mirna Simsig, a cilj ove vježbe bio je pomoću pokreta tijela otipkati prigodnu rečenicu povodom Božića.

Škola glume ovim ne završava svoj rad, već nastavlja s novim projektom i pripremom za predstavu koju su počeli raditi prije par mjeseci, odmah nakon božićnih i novogodišnjih blagdana.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij