hren
 

TRADICIONALNA „TAMBURICA I MANDOLINA“ U BLAGANSKOM OZRAČJU
Baš kao što kaže i sam naziv 18. manifestacije „Tamburica i mandolina“ u organizaciji KUD-a 7 Kaštela - “U radosti zajedno“, veselje, radost  i ljubav ispunili su sinoć Kulturni centar u Kaštel Lukšiću.

Kako i dolikuje ovom predblagdanskom vremenu, duh Božića i zajedništva osjetio se ove večeri u svakoj pjesmi, plesu i izgovorenoj riječi, otkrivši pri tom da osim zajedničke ljubavi prema baštini koju svojim radom i entuzijazmom njeguju, sve sudionike ove tradicionalne manifestacije veže i međusobna ljubav i prijateljstvo.

Dalo se to naslutiti već kod najave prvih gostiju, KUD-a Župa Bagalović iz Krvavca, s kojima ih povezuju godine prijateljstva i druženja, pri kojoj voditeljica Ana Šakić nije mogla skriti suze, radosnice dakako, a čija je izvedba popularnog Linđa nagrađena dugim pljeskom.

Dugogodišnja suradnja i prijateljstvo na pozornicu Kulturnog centra doveli su i članove KUD-a Vjekoslav Klaić iz Garčina, klape Sveti Nikola iz Metkovića, Pučke pivače Svete Cecilije iz lukšićke župe na čelu s Nedom Kovačevom, ali i KUD-a Putalj iz Kaštel Sućurca, koji su brojnu publiku koja je ispunila gledalište do posljednjeg mjesta, svojim plesom i pjesmom nakratko odveli u Jezera.

Uz domaćine, koji su se publici uz uvodnu kolendu predstavili i Ražancem, potvrdu kako su Kaštela rasadnik talenata, dali su i članovi klape Sveti Juraj HRM-a, koja iako je nastupala po svim meridijanima i paralelama i tako je svjetska, ipak je naša, zaključila je voditeljica ove večeri koja je prštala emocijama.

Najviše njih ipak je izazvao nastup štićenika  Centra za rehabilitaciju Mir iz Rudina i njihova izvedba poznate božićne pjesme „Veselje ti navješćujem“, u kojoj im se uz sve sudionike manifestacije priključila i kompletna publika, među kojom mnogi nisu mogli skriti suzu u oku.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: