hren

KONCERT NEDE KOVAČEVA
Pola stoljeća svog pjevačkog djelovanja Nedo Kovačev obilježio je na poseban način, koncertom koji se održao upravo tamo gdje je sve i započelo, u crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću.

Lukšićka crkva bila je puna prijatelja, poznanika i župljana koji su željeli biti dio ove emotivne večeri, koju je kratkom pričom o životu Nede Kovačeva i njegovom djelovanju u župnom zboru  i Pučkim pivačima koji nose ime svete Cecilije, čiji se blagdan ovog dana slavio, otvorila njegova unuka, Ema Žižić.

O crkvenom zborskom pjevanju u Kaštel Lukšiću i Nedinim počecima nazočne je upoznao najstariji član Pučkih pivača i zbora „Sv. Cecilije“ te dugogodišnji orguljaš i zborovođa, Ivan Burić, koji je i „odgovoran“ što je Nedo započeo sa zborskom  pjevačkom karijerom, nakon koje je uslijedila i samostalna pjevačka karijera.
Svoje čestitke Nedi ove su večeri uputili i njegova kolegica Antonela Pilić Burić, župnik Kaštel Lukšića don Marijo Buljević te bivši župnik don Stipan Šurlin, zaslužan za mnoge uspjehe lukšićkih zborova i pučkih pivača. Svima njima na lijepim riječima i onome što čine za tradicijsko crkveno pjevanje slavljenik je posebno zahvalio.

Uz prepoznatljiv glas Nede Kovačeva, lukšićku crkvu ove su večeri ispunili i glasovi njegovih prijatelja iz Pučkih pivača „Sv. Cecilije“, mješovitog zbora „Sv. Cecilije“, kvarteta „Sv. Ante“ te klapa „Vokalisti Salone“ i „Podvorje“, koji su izveli nekoliko svjetovnih i cijeli niz sakralnih pjesama.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij