hren

KAŠTELANSKA NOĆ KAZALIŠTA
Zagrijavanjem budućih glumaca Kaštelanskog kazališta, ali zasigurno i velikih kazališnih kuća, na daskama Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću, ove je subote prijepodne započela međunarodna Noć kazališta u Kaštelima, koja je nastavljena u poslijepodnevnim i večernjim satima predstavama za male i velike.

Pod budnim okom Ivane Štrljić i Mirne Simsig Jerkunica, najmlađi Kaštelani svoj rad u Školi glume Kaštelanskog kazališta pokazali su na javnom satu, vježbama za nove uloge i izvedbe koje će njihovi sugrađani uskoro moći vidjeti na pojedinim javnim događanjima. Svoje vršnjake iz gledališta je pratila i nekolicina, kako su kazali, budućih polaznika škole, zainteresirani onim što su vidjeli.

A poslijepodne u Kulturnom centru započelo je predstavom „Krijesnica“, namijenjenoj svim generacijama. Predstava, koju nose Ivana Štrljić, Mirna Simsig Jerkunica i Jurica Škalabrin, nastala je prema slikovnici „Krijesnica koja se zove kao ti“ Nataše Jukić, a donosi toplu priču o maloj krijesnici koja traži svoje svjetlo.
Nakon „Krijesnice“ uslijedila je još jedna dječja priča, poučna i vesela bajka „Vila Rozalina“, u izvedbi mladih glumaca kaštelanskog dječjeg kazališta „Škatula“ pa je tako publika imala prigodu pratiti Pinokia koji od vile traži da mu otkrije koje su to četiri čarobne riječi s poukom da se dobro uvijek dobrim vraća. Dramsku obradu i režiju predstave potpisuje Ljiljana Garbati, koja potpisuje i odabir glazbe, a kostimografiju Jelena Carev.

Kratak predah od glumačkih izvedbi prošao  je u društvu Ivana i Tonija Jurića, odnosno  The Fire acoustic dua, koji su stvorili pravu atmosferu pred izvedbu glavne predstave večeri  „Vodič za autostopere kroz galaksiju - Gospodar svemira“.
Monodramu nastalu po romanu Douglasa Adamsa iz 1979. godine, koja kroz nešto više od 40 minuta prati priču Arthura Denta koji je preživio događaj u kojem izvanzemaljci razore zemlju u cilju izgradnje svemirske magistrale, nakon nekoliko pozornica u okružju, na kaštelanskoj pozornici  izveo je glumac Franjo Đaković.

Dio ulaznica na ovogodišnjoj manifestaciji „plaćao se“ donacijama koje će, putem ACT Fondacije Croatia, u ovo predblagdansko vrijeme otići potrebitim pojedincima i obiteljima pa su na taj način vrijedni volonteri Kaštelanskog kazališta još jednom spojili kulturu, umjetnost, kao i rad s djecom i mladima te humanitarno djelovanje i učinili Noć kazališta još zanimljivijom i kvalitetnijom.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij