hren
 

BOGAT PROGRAM OVE SUBOTE
Članovi Kaštelanskog kazališta i ove će godine, cijelim nizom događanja obilježiti Noć kazališta, koja se ove subote, 17. studenog, već desetu godinu zaredom održava u više europskih država.

Iako manifestacija nosi naziv Noć kazališta, program Kaštelanskog kazališta održavat će se tijekom cijelog dana, a sve započinje u 11 sati, kada je na programu javni sat škole glume Kaštela, tijekom kojeg će se zainteresirani, posebno najmlađa populacija, moći upoznati s radom u školi i odlučiti hoće li i oni biti dio amaterskog glumišta.
U 18 sati na rasporedu je izvedba predstave Krijesnica glumaca Kaštelanskog kazališta, nastale prema slikovnici „Krijesnica koja se zove baš kao ti“ autorice Nataše Jukić. Predstava u režiji Siniše Novkovića premijerno je izvedena u rujnu na Danima Kaštelanskog kazališta.
Nakon glumaca Kaštelanskog kazališta, u 19 sati na pozornicu će izaći mladi glumci kazališta Škatula s predstavom „Vila Rozalina“, bajkom koju je dramaturški obradila Ljiljana Garbati.
Potom, u 20 sati, slijedi glazbena poslatica The Fire acoustic dua, koji čine Ivan i Toni Jurić.
Centralno događanje manifestacije je izvedba monodrame „Vodič za autostopere kroz galaksiju-Gospodar svemira“  nastala prema tekstu Douglasa Adamsa, u kojoj će se kaštelanskoj publici predstaviti njihov sugrađanin glumac Franjo Đaković. Ova predstava bila je diplomski rad glumca, pod mentorstvom prof. Alena Čelića.

Cijeli program Noći kazališta u Kaštelima održavat će se u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću. Ulaz za javni sat Škole glume je besplatan, dok će se ulaznica za predstavu Krijesnica moći kupiti na ulazu u centar po cijeni od 20 kuna.
Ulaznice za predstave kazališta Škatula te „Vodič za autostopere kroz galaksiju“ ove će godine zamijeniti donacije publike, koje mogu biti u novcu i nekvarljivim prehrambenim namirnicama, zbog čega se organizaciji manifestacije priključila ACT Fondacija Croatia, koja će donacije usmjeriti potrebitima.

Program:
11 sati - javni sat Škola glume Kaštela (ulaz slobodan)
18 sati - Krijesnica (ulaznica 20kn)
19 sati - Škatula-Vila Rozalina (ulaz na donacije)
20 sati -The Fire acoustic duo (glazbeni program)
21 sat - Vodič za autostopere kroz galaksiju,monodrama Franje Đakovića (ulaz na donaciju)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij