hren
 

PUHAČKI ORKESTAR ZAPREŠIĆ UGOSTIO HGD "ZRINSKI"
Članovi (30) Hrvatskog glazbenog društva "Zrinski" su prethodni produženi vikend (7-8. listopad) boravili u Zaprešiću na poziv domaćina iz Puhačkog orkestra "Zaprešić", a sve u sklopu manifestacije "Dani Jelačića 2018" kojom se obilježava Dan Grada Zaprešića.

Centralni događaj gostovanja odvijao se u nedjeljnim večernjim satima kada su zaprešićki i kaštelanski glazbari održali zajednički koncert pod nazivom "Memorijal Stjepan Obrubić" u publikom ispunjenoj Vršilnici u Novim Dvorima. Koncert kojeg je vodila Marija Fabek započeo je uz nekoliko skladbi Puhačkog orkestara Zaprešić pod dirigentskom palicom mo. Mira Saje, nakon čega je pozornica prepuštena članovima HGD "Zrinski" i mo. Grgi Grubišiću koji su se predstavili s bogatim programom, od kojih valja izdvojiti skladbe Kletzmer Karneval, Air for Winds, koračnicu Kaštelanski porti te Tijardović Marš. Koncert je u ciljesti snimila i objavila na Youtube-u Televizija Zapad, te su lokalni mediji prenijeli vijest o koncertu na portalima.

Inače, ovo je bio prvi koncert u tek obnovljenoj Vršilnici, spomeniku nulte kategorije koji je dio Novih Dvora čiji su vlasnici kroz nekoliko stoljeća bili Zrinski, Festetići i grofovi Erdödy, te ban Josip Jelačić i njegova obitelj. Dobrodošlicu gostima iz Kaštela, te čestitku domaćim sugrađanima u povodu Dana Grada Zaprešića, uputili su predsjednik PO Zaprešić Marko Petreković, te zamjenici gradonačelnika Zaprešića Damir Benčević i Alan Labus. Nakon završetku koncerta i riječi zahvale i razmjene prigodnih darova, glazbari su nastavili druženje uz domjenak u prostorijama domaćina u Šibicama. U ponedjeljak, nakon zajedničkog ručka u restoranu Zlatno jezeru, uslijedio je oproštaj glazbara uz želje za nastavkom održavanja izuzetne kulturno-umjetničke suradnje započete još 2013.godine, tijekom koje su glazbe gostovale po dva puta kako Zrinski u Zaprešiću, tako PO Zaprešić u Kaštelima.

Izvor: HGD-Zrinski.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij