hren
 

PREDSTAVILI SE IGROKAZOM „BROD“
U sklopu obilježavanja Dana obrane grada Zadra, djeca KUD-a „Karol Wojtyla“ u petak su posjetila Zadar. U kazalištu lutaka Zadar predstavili su se igrokazom „Brod“ koji je nastao kao plod višegodišnje želje da amaterskim dramskim tekstom budu kockica u mozaiku uspomene na najmlađe stradalnike Domovinskog rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

-Na žalost, ova tema stradavanja djece aktualna je i danas. Tako Sirija svaki dan broji i svoje najmlađe žrtve, pa je ovo dramski uradak posvećen i svoj djeci svijeta koja trpe zbog rata. Djeci koja zbog rata nemaju pravo na djetinjstvo. Dakle, radnja se odvija u svibnju 1992. godine u jednom parku, pod općom opasnosti, gdje se na desetak minuta okupe djeca željna igre na otvorenome – kazala je predsjednica KUD-a Ana Kurbaša opisujući igrokaz „Brod“.

-Ona prkose opasnosti, svjesna svega oko sebe: očeva koji nisu doma, prekida nastave i odgađanja njihove predstave "Brod" koju su trebali igrati u školi.... Pjevaju songove "Bombomboni" i "Devedesetdruga vlada" i tako razbijaju strah od mogućnosti da ih pogodi metak ili bomba. U parku susreću troje srednjoškolaca, dva brata i sestru – sažetak je igrokaza u spomen na najmlađe stradalnike obrambenoga Domovinskog rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Kako bi upotpunili sadržaj djeci KUD-a Karol Wojtyla, posjetili su Muzej antičkog stakla u Zadru te pogledali izložbu Helenistička reljefna keramika iz Sikula.

Foto: KUD Karol Wojtyla


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij