hren
 

MLADI GLUMCI I PLESAČI POKAZALI SVOJE UMIJEĆE
Kaštelanski kazalištarci ovu su nedjelju osigurali za Dan otvorenih vrata kazališta, kojeg su posvetili svojim malim sugrađanima, uz nastupe dviju kazališnih sekcija najmlađih članova.

8. Dani kaštelanskog kazališta tako su nastavljeni Školom glume Kaštela, koju je zadnjih devet mjeseci vodila diplomirana glumica Rubina Sarajlić, a čiji su polaznici ponovo pred publikom izveli igrokaz Odijelo (ne)čini čovjeka,  koji je baš kao i na samoj  premijeri u lipnju, privukao veliki broj roditelja i djece.

U kratkom  igrokazu autorice Ele Družijanić, koji prikazuje „život“ odjeće u jednom dućanu, što su naučili u školi glume, od glumačih tehnika  do scenskih pokreta, pokazali su Ante Bruno Topić, Mija Milana, Nina Mare Rogulj , Ana Gradski , Roko Jukić, Petra Hrgić, Laura Popović, Karmen Jakovac, Bepo Britvić, Nikolina Lukić  i Ante Perović.

Na pozornici u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, nastupili su i najmlađi članovi Dea Dia Dance studia, koji su također kroz plesnu priču „This is me showman“, glazbom i plesom prikazali svoje umijeće koje su gradili zadnjih dana i mjeseci, marljivo radeći i vježbajući.

Po završetku nastupa kaštelanskih malih glumaca i plesača, prigodnu Storyboard radionicu za djecu u dobi od devet do 12 godina, održala je studentica Odsjeka za film i video Umjetničke akademije u Splitu Maja Stojić, uz pomoć Linde Žitnik iz Kino kluba Split.

Storyboard, odnosno knjigu snimanja u slikama,  kao jednu od bitnijih faza u predstavljanju ideje za film,  voditeljice Maja i Linda pokušale su im objasniti na jednostavan način primjeren njihovoj dobi, kroz igranje izrezanim sličicama iz novina i crtežima, te probuditi njihovu maštu u kreiranju filmske priče.

Djeca su tako kroz razgovor i igru mogla naučiti ponešto i o filmskom kreiranju kadrova i tehnika koje olakšavaju cijeloj filmskoj ekipi da samim vizualnim rješenjem storyboarda dobije što vjerodostojniji filmski uradak, te kako se spaja ili crta storybord.

Podsjetimo na kraju još jednom kako su ponovno krenuli upisi u Školu glume Kaštela, koji traju do kraja rujna, pa svi zainteresirani mladi u dobi od sedam do 18 godina imaju priliku pridružiti im se u novoj „glumačkoj godini“, gdje ih očekuju dobra zabava i druženje, jer kako kaže voditeljica Srajlić, teatar i jest igra.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij