hren
 

IZVEDENA PREDSTAVA MILJENKO I DOBRILA
Ovog ponedjeljka u Splitu i Solinu započeo je Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u organizaciji Splitsko-makarske nadbiskupije, u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom i gradovima u županiji, a u prigodnim programima sudjeluju i kaštelanske udruge i pojedinci. Tako je u srijedu navečer na Sustipanu održana predstava „Legenda o Miljenku i Dobrili“, redateljice Mladenke Gruice.

Predstavu „Miljenko i Dobrila“, u kojoj sudjeluje znatan broj glumaca i statista, a naslovne uloge igraju Pere Eranović i Ana Perković, Kaštelani su mogli vidjeti ovog ljeta u programu Kaštelanskog kulturnog ljeta u Kaštel Lukšiću.
Ovom novom izvedbom predstavu su upoznali i Splićani te publika pristigla i iz drugih gradova i mjesta.

Cijela manifestacija započela je u ponedjeljak okruglim stolom  „Izazovi suvremenih obitelji“ u Splitu, na kojem su sudjelovali dubrovački biskup mons. Mate Uzinić,  dr. Asja Palinić Cvitanović, dr. sc. Dubravka Hrabar,  dr. sc. Tonči Matulić te prof. dr.sc. Jadranka Garmaz.
U utorak je bilo upriličeno predstavljanje zbornika dječjih radova „U zagrljaju moje mame“. U sklopu dvogodišnje pripreme pod geslom Očinstvo i majčinstvo – dva lica roditeljskog poslanja, djeca i mladi sudjelovali su u natječajima literarnih i likovnih radova, na osnovu čega je nastao zbornik.
U programu predstavljanja sudjelovali su učenici splitskih škola te ženska klapa Neverin, a zbornik su predstavili mons. Marin Barišić, mr. don Josip Periš, dr. sc. Dunja Pivac, B rigita Mravičić i  vjeroučiteljica Helena Balajić.

Kako smo naveli, u srijedu je na Sustipanu odigrana predstava „Legenda o Miljenku i Dobrili“, a u glazbenom dijelu večeri nastupila je Iva Ivković Ivanišević. U Gradskom kazalištu lutaka izvedena je predstava „Ružno pače“.
Četvrtog dana manifestacije, u četvrtak, u svim župama grada Splita i Solina te čitave Splitsko-makarske nadbiskupije bit će upriličeno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom s početkom u 20 sati.

Kako cijela manifestacija ove godine ima humanitarni karakter, odnosno prikupljanje sredstava za pomoć pri kupnji uređaja – endoskopski stup za operacijske zahvate u novorođenčadi i djece za potrebe Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split, u petak, 14. rujna održat će se i veliki humanitarni koncert na splitskoj rivi s početkom u 20 sati, uz izravni prijenos na HRT-u. Nastupit će Dražen Zečić, Mate Bulić, Domenica, Giuliano, Mia Dimšić, Dalmatino, Meri Cetinić, Marko Perković Thompson, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Pero Panjković, klapa Pasika, klapa Šufit i Papa bend.

Predzadnjeg dana manifestacije, u subotu, na rasporedu je dječji koncert na splitskoj rivi u 11 sati, a nastupit će dječji zborovi  „Mala Terezija“ iz splita te „Leopoldice“ iz Kaštel Novog,  djeca iz župa sv. Andrije i sv. Josipa, obitelji Majić, Kosor i Petrušić, obiteljski zbor „Unica harmonia“, Centar za rehabilitaciju „Mir“ i KUD „Ante Zaninović“.
Ovu večer u Solinu će se održati  molitveno bdijenje Hod svjetla u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu s početkom u 20 sati.

Središnji događaj susreta je svečano euharistijsko slavlje na Gospinoj livadi u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu, u nedjelju, 16. rujna s početkom u 10 sati. Misu će predvoditi domaćin, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić.
Pjevanje predvodi veliki zbor sastavljen od više zborova iz Splitsko-makarske nadbiskupije pod vodstvom maestra don Šime Marovića. Prije same mise na istom mjestu u 9 sati je uvodni molitveni program u kojem sudjeluju obitelji splitske metropolije, a pjeva Papa band.
Nakon Svete mise koju će prenositi Hrvatska radio televizija, na Gospinom otoku bit će organizirano druženje svih sudionika i koncert duhovne glazbe na kojem će nastupiti Marija Husar Rimac, duhovno glazbeni sastavi Emanuel, Rim, Abba i zbor Mihovil.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij