hren
 

DANI KAŠTELANSKOG KAZALIŠTA
Unatoč slaboj posjećenosti istinski ljubitelji kazališta i poezije sinoć su napokon došli na svoje. U sklopu Dana Kaštelanskog kazališta održana je monodrama „Malena mjesta srca moga – Priča o Tinu Ujeviću“ gradskog kazališta Mali Princ koje djeluje pri Centru za kulturu Omiš.

U travnju ove godine je stručno povjerenstvo proglasilo upravo ovu predstavu najboljom na smotri 15 amaterskih kazališta Splitsko-dalmatinske županije. Osvojila je čak četiri nagrade (nagradu za najbolju predstavu, nagradu za svjetlo ton, nagradu za mušku sporednu ulogu te nagradu za dramaturgiju).

U ulozi Tina Ujevića našao se izvrsni Marijan Grbavac, dok režiju potpisuje Petar Buljević. Uloga Mate Tavrića u kojoj tumači Šimića koji govori o Ujeviću, ovog je puta, nažalost, izostala.

- Predstava je koloplet Tinovih stihova, autobiografije i njegovih tekstova iz novina, i to većinom onih nepoznatih u kojima govori u neformalnom tonu o pjesništvu, umjetnosti, sebi, svom životu i o svojim stihovima. – kazao nam je redatelj.

Tijekom 40, za glumca iznimno zahtjevnih, minuta u kojima se Grabovac jako dobro snašao, publika je imala priliku uživati u pjesmama najvećeg boema među hrvatskim intelektualcima, koji je bio poznat po svojoj sklonosti vinu, starom šeširu, dubokim emocijama i izrugivanju institucijama i malograđanštini. Našao se tu niz poznatih stihova, njegovih klasičnih kritika društva i lažnog morala te priča o osjećajima i samoći, koja je lajt motiv njegova stvaralaštva.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij