hren
 

Predstava „Sve naše beside“ čiju režiju potpisuje Marija Meri Bradarić održana je sinoć ispred Zadruge u Kaštel Starom a po starom dobrom običaju tražila se stolica više. Donjokaštelansko amatersko kazalište Moreta ovu je predstavu održalo već drugi put ovo ljeto te je svojim zaraznim humorom ponovno oduševilo publiku.

Ovaj put je u predstavi sudjelovao isključivo ženski dio postave: Ivana Mitar, Mirela Trebec, Ana Pajdek, Katarina Brešković, Marina Kuzmanić, Katarina Gagić i Jelena Dragan koja se ovoga puta glumila okušala u muškoj ulozi.

Prisutni su uživali u prizorima iz dvora u kojima su mogli pronaći sve ono što obilježava svako naše „malo misto“, malo trača, malo domaće ćakule, malo rasprava, malo zloće i puno ljubavi. Našla se tu „pametnica“ šjora Manda, lokalna gospođa koja je pronašla izvor zarade u iznajmljivanju apartmana.  Trogirki Marijeti i nakon pola života daje savjete o životu i jeziku, a prvu susjedu, simpatičnu vlajinu Anđu potiho ogovara svaki put kad okrene leđa. Najveći smijeh izazvala je pojava Mandinog gosta,  zagorca Jožeka koji jadan ne razumije ni riječi od lokalnog dijalekta. Što je na kraju ispravno ča ili ca, kaj ili kej, što ili šta bila je stalna dvojba ove predstave koju su Kaštelani nagradili gromoglasnim pljeskom i čestitkama glumcima i redateljici.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij