hren
 

O „NORMALNIM“ LJUDIMA U NAMA I OKO NAS
Veličina jednog kulturnog centra, kako od se zvao, nije u njegovoj  ljepoti. Veličina kulturnog centra je dana nama-stanovnicima ovog grada  da je odredimo, onima koji ga posjećuju, u njega vjeruju i daju mu podršku da opstane kao takav.

Sinoć su otvoreni  8.Dani Kaštelanskog kazališta predstavom „Smeće“ , mostarskog glumca Ive Krešića. Predstava o zalutalom društvu kojem je pojam kako društvene, tako i vlastite odgovornosti potpuno nepoznat. Simbol neuređene zajednice, koristeći smeće u kontejnerima kao odraz smeća u ljudskim umovima i dušama. Odvijanje osobnog psihološkog procesa  lika na sceni suočava gledatelja sa samim sobom. S apsurdom suvremenog društva koje je iznjedrilo lažne hrabrosti koje naoko postoje, znajući da posljedica  za glupost i nemar zapravo i nema.

Mjesec dana, koliko traju Dani kaštelanskog kazališta nudi nam se veliki izbor sadržaja za djecu i odrasle. Radionice za djecu vođene sa puno ljubavi i znanja koje  su besplatne. Cijena za sve predstave je 20 kuna, a za igrokaze 10 kuna.

Prva radionica koja je održana jučer bila je radionica Kamishibai, voditeljice Rome Tomašević, na kojoj su djeca mogla naučiti jedan novi način stvaranja priče uz pomoć crteža koje su sami osmislili i sljubili ih sa riječima.  Izazov koji je stavljen pred njih da se otvore i izliju na papir svoje ideje urodila je veselim crtežima i šarenim idejama koji su pretakali u nove priče.

Osmi Dani Kaštelanskog kazališta nastavljaju se večeras radionicom Kamishibya Rome Tomašević u 17 sati, predstavljanjem spisateljice Nataše Jukić u 18 sati te premijerom predstave Krijesnica Kaštelanskog kazališta prema slikovnici Nataše Jukić u 19 sati.

Foto: Mitch

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij