hren
 

UZ PJESMU RIŠPETA I CAMBIJA
- Hvala svima  koji su sudjelovali u stvaranju ovogodišnjeg Kaštelanskog kulturnog ljeta i pozivam sve one koji imaju što pokazati da se uključe u pripremu za ovu manifestaciju sljedeće godine – kazao je u petak navečer na brcu u Kaštel Starom, Marko Grozdanić iz KKU Poklade, koji su i ove godine bili organizatori svečanosti zatvaranja Kaštelanskog kulturnog ljeta.

Svečanost zatvaranja, koju je vodila Edita Lučić Jelić, prošla je u koncertu klapske pisme, na kojem su nastupile klape Rišpet iz Splita i Cambi iz Kaštel Kambelovca.

Program je započeo Cambijevom izvedbom „Kad mi dođeš ti“, a nastavio se s „Ne more mi bit“, „Sad kada došla si“, „Mi smo prvaci“, „Kada jednom ovom zafalim se tilu“ i drugim uspješnicama koje je ova kaštelanska klapa izvela na sebi svojstven način.

Nakon Cambijevaca na pozornicu su izašli članovi klape Rišpet, izvevši više hitova, poput „Cesarice“, „Ostat ću uvik isti“, „Evo mene moji ljudi“, „Vrati se“, „Prsti zapleteni“, „Šta mi ljube oćeš kazat“, „Ne more vrime“, „Ti si ljubav moga života“  i  druge.

Zahvale svima koji su sudjelovali u brojnim događanjima diljem Kaštela u srpnju i kolovozu, ove su večeri uputili i gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović te pročelnica za društvene djelatnosti, Sandra Zokić.

– Ovogodišnji dvomjesečni program sadržavao  je više od 80 različitih manifestacija, u kojima je svatko mogao naći nešto za sebe, od zabave preko kazališnih događanja, izložbi i sadržaja za najmlađe, do različitih koncerata ozbiljne, zabavne i klapske pisme. Moram naglasiti da je ovo bilo jubilarno, 20. Kaštelansko kulturno ljeto, a ove smo godine imali i 20. Večeri dalmatinske pisme, što govori kako smo stvorili i odnjegovali pravu tradiciju ovakvih događanja. Hvala našim udrugama i svim sudionicima koji su nam pomogli da i ove godine našim gostima i građanima ponudimo kvalitetan i zanimljiv sadržaj – poručio je gradonačelnik Ivanović, dok je pročelnica Zokić zahvale uputila, kako je kazala, osim brojnim udrugama  i logistici ove manifestacije, a to su djelatnici Upravnog odjela za društvene djelatnosti, djelatnici Vlastitog pogona, policijski službenici, vatrogasci, zaštitari i još mnogi, kao i Turističkoj zajednici Kaštela, Muzeju grada Kaštela, Gradskoj knjižnici i drugima.

Foto: Ivana Topić (PGK)

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij