hren
 

BOGAT PROGRAM OVOGODIŠNJE MANIFESTACIJE
Zahvaljujući članovima Kaštelanskog kazališta, ni u rujnu u Kaštelima neće nedostajati kulturnih zbivanja jer pred nama su 8. Dani Kaštelanskog kazališta, koji vikendima tijekom rujna donose niz radionica i predstava te drugih događanja.

Manifestacija započinje u subotu, 1. rujna u 18 sati, kada je na rasporedu radionica Kamishibai Rome Tomašević, a riječ je o japanskom teatru i načinu kako nekome ispričati priču kroz slike koje je dijete samo osmislilo.

Iste večeri, u 20 sati mostarski glumac Ivo Krešić predstavit će se monodramom „Smeće“, u režiji Maria Kovača, koja je nastala na stvarnim događajima iz glumčeva života.

Drugi dan manifestacije, u nedjelju, 2. rujna, donosi premijeru nove predstave Kaštelanskog kazališta, „Krijesnica“, nastaloj prema slikovnici „Krijesnica koja se zove baš kao i ti“, kaštelanske spisateljice, Nataše Jukić. Premijera je u 19 sati, a radi se o igrokazu namijenjenom djeci ,ali i odraslima koji se još uvijek jednim svojim dijelom osjećaju kao djeca. Režiju, dramaturgiju i glazbu potpisuje Siniša Novković, glumac GKM-a koji iza sebe već ima uspješnu suradnju s Kaštelanskim kazalištem.


Nataša Jukić

Predstavi će u 17 sati prethoditi likovna radionica za djecu Kristine Uvodić „Pronađi put“, također nastala po motivima „Krijesnice“, a u 18 sati publici će se predstaviti autorica slikovnice Nataša Jukić, koja će govoriti o ovom svom novom djelu, ali i dosadašnjem radu. Svi zainteresirani imat će priliku kupiti svoj primjerak slikovnice.

Tijekom ostalih vikenda održavanja Dana Kaštelanskog kazališta publika će imati priliku, između ostalog, sudjelovati u radionicama Kristine Uvodić „Slikanje zvuka“, „Storyboard“ Maje Stojić, radionici dramskog pisanja Marijane Nola, radionici „Kamera u ruke“ studenata UMAS-a i drugim radionicama, bit će organiziran Dan otvorenih vrata, predstave će odigrati glumci iz Omiša, Gata, Sinja, Umjetničke akademije iz Osijeka i drugi.

Cijena ulaznice za dramski program iznosi 20 kuna i moći će se nabaviti prije svake predstave na ulazu u Kulturni centar u Kaštel Lukšiću, gdje će se manifestacija odvijati, dok se sudjelovanje u radionicama plaća 10 kuna, a za sudjelovanje je potrebno izvršiti prijavu putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij