hren
 

MLADI IZ VELIKE BRITANIJE I HRVATSKE
Mladi flautisti, njih šesnaestero, polaznici ovogodišnje Ljetne škole Kaštela u klasi prof. Liz Goodwin, ovog su utorka u dvorcu Vitturi pokazali dio onog što su tijekom tjedan dana usavršavali s ovom engleskom profesoricom, koja svoja stručna znanja već godinama prenosi mladima tijekom ljeta u Kaštelima.

Osim djela velikih majstora, ove večeri publika je imala prigodu čuti i različite varijacije te nesvakidašnje improvizacije, u čemu su, osim polaznika sudjelovali i profesori Ana Vrvilo i Marko Zupan, koji su sudjelovali u radu škole flaute.

Zanimljivo je da je u radu sudjelovalo 11 mladih iz Velike Britanije, čije su obitelji stigle zajedno s njima u Kaštela te su boravak u ovom gradu proveli ne samo radno, nego i u odmoru. Ostalih nekoliko polaznika bili su mladi hrvatski glazbenici, koji su, osim sviranja flaute imali priliku i usavršavati svoje znanje engleskog jezika.

Ovaj završni koncert polaznika škole flaute, predzadnji je veći koncert ovogodišnje Ljetne škole pa je ovo bila prigoda za osvrt na rezultate i zainteresiranost mladih.

- I ove godine možemo biti zadovoljni postignutim. Školu je tijekom ljeta pohodilo nešto manje od stotinu mladih glazbenika iz svih krajeva Europe i svijeta, s mnogima od njih pristigli su i članovi njihovih obitelji. S njima su radili vrhunski profesori tako da je međunarodna Ljetna škola Kaštela i dalje jedna od onih koje su rado posjećene i u kojima mladi žele stjecati nova znanja. Prema brojnosti polaznika svakako treba spomenuti violiniste u klasi prof. Eve Belvelin iz Švedske, mlade gitariste u klasi prof. Mislava Režića, flautiste prof. Liz Goodwin, no ništa manje rezultate nisu postigle ni druge škole koje su vodili domaći i svjetski glazbeni majstori – kazao je voditelj Ljetne škole, Ivan Biliškov.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij