hren
 

ODRŽANA MANIFESTACIJA ZA DJECU „ADIO LITO“
Članovi KUD-a Karol Wojtyla i njihovi gosti sinoć su se tradicionalno oprostili od ljetnih radosti priredbom plesa i igrokaza. Zbog lošeg vremena, umjesto na Cambijevom trgu u Kambelovcu, manifestacija „Adio lito“ je održana u Bratskoj kući.

Večer je počela plesom solinskih Bubamaraca koje su nastupile s „Pjesmom za ples“ uz voditeljice Mirnu Matijaš i Andreu Sesartić. Riječ je o plesu s kojim su Bubamarci u Mostaru osvojili nagradu za najbolju koreografiju uz dječju klapu „Trio biseri“. Uz Bubamarce, gost večeri bio je i učenik još uvijek 2.a razreda Anđelo Ćaleta iz Bijaćke škole uz učitelja Marija Radunića koji se predstavio kao stand up komičar prikazavši nam jednog Anđelka iz Sinja.

Druga dramska skupina Karola Wojtyle prikazala je igrokaz pod nazivom „Oni dolaze“ uz voditeljicu Doris Grgurin. Dramsku igru prema motivima, na  tekst Ephraima Kishona u režiji Paška Vukasovića izveli su Ela Elez i Ante Brajković. Dok su pokušavali predano recitirati književna djela, nisu se prestajali češati, ometali su ih neprestano. Djeca iz publike su kroz smijeh odmah zaključila da je riječ o komarcima.

Publika je imala priliku pogledati i predstavu „Ružno pače“ koju je izvela prva dramska skupina KUD-a Karol Wojtyla u dramaturškoj obradi i režiji Ljiljane Garbati koja se pobrinula i za glazbu. Kostime i za ovu priredbu su izradili Jelena Carev i Goran Smojver, a scenu Robert Jozić. Bila je to moderna verzija Ružnog pačeta u kojoj se, među ostalim, kokoš telefonom požalila babici rodi što joj je poslala jaje iz kojeg se izleglo ružno pače. Uz pomoć prijatelja životinja, ružno pače je postalo samouvjereno i svjesno da ljepota dolazi iznutra, iz duše.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij