hren

U ORGANIZACIJI UDRUGE SV.JERONIM
Dramska manifestacija „Igrokaz za igrokazom ide s Robertom Kurbašom“ održana je u subotu ispred glazbene škole na Baletnoj u Kambelovcu. Bila je to prilika da najmlađi pokažu svoje vještine glume jer je ovoj manifestaciji prethodilo druženje kroz radionice s našim poznatim glumcem Robertom Kurbašom koji je ujedno bio i voditelj ove večeri. Organizator manifestacije je udruga Sveti Jeronim, a uz domaćina nastupili su mladi glumci KUD-Karol Wojtyla iz Kambelovca te plesači plesnog kluba Spin iz Sućurca. Pokrovitelj ove manifestacije koja se održala u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta je grad Kaštela i TZ Kaštela.

-Nekad se ispod balatur smijalo, korteđavalo i prepričavalo puno lipi događaji,sad ču ja van reč ča je meni moj dide ispriča ali pri nego bilo ča rečenmoran reč i ponovit riči moga dide: Sinko nikad ne zaboravi "Ko si i odakle dolaziš " nemoj se nikad sramitvengo digni glavu i neka u tebi vavik bude naš domači "dišpet" - ovom pričom, odnosno igrokazom „Bužica“ na samom početku predstavili su se najmlađi članovi KUD-a Karol Wojtyla“ u izvedbi Josipa Bralića te voditeljicu Ljiljanu Garbati.

-Davno je davno bilo to kada su se naši stari vračali iz Jamerik sa puno dolori, čutili su malo miris šoldi i kad su se vračali doma znali su se našalit sa svojin dragin prijatejima koji se nisu prominili koji su i daje fjakasto sidili na rivi oli na mulu pušili španjulet i uživali u svojoj fjaci- uslijedio je još jedan igrokaz, najmlađih iz KUD-a Karol Wojtyla s igrokazom „Sjedinjenje Kaštelanske države“ u to davno dobra. Uz vodstvo Ljiljane Garbati te kostimografa Jelenu Carev, nastupili su Josip Bralić i Luka Leko.

Za treći igrokaz u izvedbi KUD-a  Karol Wojtyla pobrinula se voditeljica Doris Grgurin i Andeja Barać, za glazbu Maja Šegvić, a song je uvježbala Nikolina Orošnjak. Igrokaz Ludwiga Bauera „Potraga za bagom“ izveli su: Ela Elez, Luka Pelivan, Ante Brajković, Nikolina Orošnjak, Josip Orošnjak, Dora Konta, Gabriela Konta, Antea Duvnjak, Tončica Burul, Matea Lemo, Ivano Lemo, Rita Ravlić, Maša Boban, Fran Dragun i Erblin Ljušaj.

Domaćini ove večeri, Udruga Sv. Jeronim predstavila se najmlađim članovima dramske sekcije igrokazom „Sve naše beside“, na taj način su željeli približiti ljepote i raznolikosti hrvatskih narječja.Nastupili su: Laura Pavlov, Leona Mrše, Kristina Džaja, Marija Maleš, Karmen Budišin, Marijeta Šiško, djecu su uvježbale i pobrinule se za kostimografiju i scenografiju, redom Dina Balić, Antonija Crnjak i Antonija Topić. Tekst igrokaza je napisala Marija Meri Bradarić, uz male preinake koje su doradile voditeljice dječje sekcije.

Ova večer, kako su i sami organizatori najavili, začinjena je smalo plesa i to najmlađim plesačicama iz plesnog kluba "Spin" iz Kaštel Sućurca koji su se predstavili s dvije koreografije. Plesne točke Mickey mouse i Centar svita otplesala su djeca uzrasta od 5 do 7 godina uz voditeljicu Slavicu Jurčević.

Dodajmo kako je manifestaciji „Igrokaz za igrokazom ide s Robertom Kurbašom“ prethodilo druženje mladih glumaca kroz radionice s glumcem Robertom Kurbašom i to nekoliko dana. Bila je to prilika da djeca pokažu svoje glumačko i scensko umijeće pred Kurbašom, a koje se na ovakav način organizira već drugu godinu.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij