hren
 

IZLOŽBA I STIHOVI DINKA BEKAVCA
Sinoć je u Kaštel Lukšiću u dvorcu Vitturi održano otvorenje izložbe Dinka Bekavca te predstavljanje njegove knjige poezije. Večer je počela u izložbenom prostoru predstavljanjem izložbe Bekavčevih vječnih motiva, Dalmacije i mora, ovoga puta rađenih u suhom pastelu.

Događaj se kasnije preselio u atrij muzeja gdje je uz čitanje njegovih pjesama iz zbirke More ljubavi publika otplovila u njegov čudesni svijet snova i njegove ljubavi prema ženi koja mu je nadahnuće, pokretač i stvarnost njegova života. Uz red pjesama klape Udruge sv. Jeronima te red čitanja poezije, za koju su zaslužne također članice Udruge sv. Jeronima Dina Bajić, Sanja Štrk, Kristina Cvetković i Ana Kovačević publika je imala priliku uživati u izboru najljepših stihova ovog svestranog umjetnika.

Dinko Bekavac rođen je 1941. godine u Lovreću kod Imotskog, ali od 1969. živi u Kaštel Novom. Od odlaska u mirovinu aktivno se bavi umjetnošću u svim oblicima, slikanjem u tehnici ulja i pastela, od pejzaža preko veduta, figura i mrtve prirode te pisanjem poezije. Bio je član Likovne udruge „Osvit“ iz Kaštela, a član je i Likovne udruge „Emanuel Vidović“ iz Splita. Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama te sudjelovao na brojnim likovnim kolonijama.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij