hren
 

U DVORCU VITTURI ODRŽAN KONCERT „PIVAN TI GRADE“
Još jednu večer za pamćenje priredile su sinoć svojim sugrađanima, ali i brojnim gostima koje su u lukšićki dvorac Vitturi privukli opijajući zvuci glazbe, članice klape Štorija na svojem tradicionalnom koncertu „Pivan ti grade“.

Publika navikla na odlične vokalne izvedbe Kaštelanki, koje će iduće godine proslaviti svoju desetu godišnjicu postojanja i rada, tijekom kojih su se okitile brojnim međunarodnim i domaćim priznanjima, ispunila je atrij dvorca do posljednjeg mjesta, pa se tražila i stolica više. 

Pod vodstvom maestra Jurice Karuze, klapa Štorija publici se tako u  gotovo dvosatnom programu predstavila a capella izvedbama tradicijskih klapskih pjesama poput „Dojdi dragi priko gornje vale“, „Ča je more“, „Kad san bila ja malešna“, „Jedno momče“, „Lipo mi te vidit“  ali i obradama domaćih i stranih pjesama, u kojima su solo izvedbama uz klavirsku pratnju svoje glasovne mogućnosti pokazale i pojedine članice.

Svi oni koji su vruću ljetnu večer odlučili provesti uz odlične zvuke glazbe  tako su mogli uživati u svima dobro poznatim taktovima pjesama  „Ne znam koji vjetar puše“, „Veslaj, veslaj“, „Samo ti prave riječi znaš“, nazaobilaznoj „Spavaj, spavaj dragi“ i Terezinoj „Što je ostalo od ljubavi“, te stranim hitovima poput „Fernanda“  grupe Abba, „Fly me to the moon“, „Those were the days“, „Cry me a river“... ali i autorskim pjesmama među kojima i „ Kad se rodiš u Dalmaciji“ , kojom se klapa predstavila na nedavno održanim „Večerima dalmatinske pisme“ u Kaštel Kambelovcu.

Ovogodišnji koncert klape Štorija dodatno je svojim raskošnim vokalnom „začinila“ i nova nada francuske šansone, mlada Kaštelanka Ivona Mandić, čiji je talent već zapeo za uho struci koja je ovjenčala i nagradama, a koja je uz zajedničku izvedbu Arsenovog „Lošeg vina“ publiku osvojila i pjesmom „Je t'aime“ te zaradila gromoglasni pljesak.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij