hren
 

KONCERT BIRNJA I PRIJATELJA
Štafilićko Igrišće prošlu su večer obojile „Boje jazza“. Naime, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta održan je koncert HGD-a Biranj u nešto drugačijem izdanju nego što smo ih navikli gledati. Osim Birnja, ovu večer uveličali su i njihovi gosti, renomirani glazbenici.

HGD Biranj iz Lukšića kaštelanskoj publici ne treba posebno predstavljati. Dovoljno je reći da Biranj spada u red najboljih hrvatskih puhačkih orkestara i da je osvojilo brojna priznanja. Od svoga osnivanja 1895. godine okuplja mlade, ali i one nešto starije zaljubljenike u glazbu, a Kaštelane oduševljava više puta godišnje.

Večer je Biranj otvorio uvodnom kompozicijom „Latin gold“ , nakon čega su uslijedile dvije skladbe, jedna u čast nedavno preminulog miljenika hrvatske publike,  Olivera Dragojevića „Galeb i ja“ sa solistom Tonijem Matijacom na alt saksofonu, a zatim i svima poznat klasik „Rock'n roll forever“, sve pod dirigentskom palicom  maestra Jurice Karuze.

U sljedećem bloku nastupili su gostujući glazbenici. Prvo je bend sastavljen od renomiranih glazbenika Željka Milića, Mislava Režića, Jurice Karuze, Nenada Bege i Mije Vrvila izveo još jedan klasik, jazz kompoziciju „Mona Lisa“, a nakon toga autorsku skladbu prof Željka Milića „Issheas“. Zatim je orkestar izveo poznati „Cantaloupe island“ Herbieja Hancocka, a večer je doživjela svoj vrhunac kada se već spomenutima priključila pjevačica Ksenija Varvodić Periš u izvedbama „Fly me to the moon“, Save the last dance for me“ i „Those were the days“ što je dio publike podiglo na noge.

Prisutni su potom mogli uživati u „Koncertu za klarinet“ Artija Shawa, u solo izvedbi mlade profesorice klarineta, a ujedno i članice Birnja Ivane Bandalo.

Kroz  koncert je publiku vodila šarmantna voditeljica Marijana Vulas, a sve je završilo zasluženim pljeskom uz kultnu kompoziciju „Pink Panther“ .

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij