hren
 

Ove subote, 18, kolovoza,  na svoje će doći i najmlađi Kaštelani, za koje će u Botaničkom vrtu škole Ostrog, u 20.30 sati, biti upriličena lutkarska predstava „Dobro se dobrim vraća“. Svi oni koji žele poslušati tradicionalno ojkanje iste večeri mogu se uputiti u Bogdanoviće, gdje će u 19.30 sati započeti 8. festival ojkavice.

Lutkarska predstava „Dobro se dobrim vraća“, Produkcije Z iz Splita je interaktivni mjuzikl namijenjen djeci do 12 godina. Mjuzikl obiluje cijelim nizom songova, a govori o dobrim djelima koje trebamo činiti jedni drugima.

Ulaz za sve zainteresirane je slobodan.

Osmu godinu zaredom, u organizaciji udruge ˝Ajmo zapivat˝, a pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije i grada Kaštela, uz Jurića lokvu u selu Bogdanovići, održat će se festival ojkavice, na kojem će se i ove godine okupiti veliki broj poklonika ovoga prastarog ilirskog i prailirskog pjevanja s područja antičke Dalmacije.

Među onima koji će ove večeri zapjevati bit će i najmlađi čuvari baštine kao i gosti iz Kaštela, a sve u cilju očuvanja tradicije i narodnih običaja Dalmatinske zagore.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij