hren
 

SVEVREMENSKA GLAZBA
Stolica više tražila se u srijedu navečer u atriju dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, gdje je HGD Biranj održalo svoj tradicionalni svečani koncert povodom blagdana Velike Gospe i Dana mjesta.

Osim što je bio posvećen ovom velikom blagdanu, koncert je, kako je u pozdravnom govoru kazao predsjednik lukšićkih glazbara, Ivan Biliškov, bio i svojevrsna čestitka dvjema članicama Birnja, Ivani Bandalo koja je diplomirala klarinet na splitskoj Umjetničkoj akademiji te Ivani Biliškov koja je diplomirala na Glazbenoj akademiji u Dentonu u Teksasu.

Pod ravnanjem maestra Jurice Karuze, Biranj je ove večeri izveo niz popularnih skladbi, a koncert je otvoren s „A klezmer karnival“ od Sparkea.
U nastavku je uslijedila Runjićeva skladba „Galeb i ja“ u kojoj je solo svirao Toni Matijaca na saksofonu te „Volare“ u kojoj se svojim vokalom, glazbarima pridružila i Ksenija Periš. Ova pjevačica s glazbarima je otpjevala i „Besame mucho“, „Those were the days“ te „Save the last dance for me“, skladbe za koje je aranžman priredio Jurica Karuza.

Ove večeri publika je imala prigodu čuti i izvedbu „Koncert za klarinet“ od Shawa, sa solističkim nastupom Ivane Bandalo, dok su Hrvoje Biliškov na trubi i Matea Majić na horni odsvirali solo dionice skladbe „Children of Sanchez“.
Za kraj, glazbari su vjernoj publici poklonili „Rock'n roll forever“, a publika je glazbare nagradila zasluženim dugotrajnim pljeskom.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij