hren
 

ČETVRTAK U LUKŠIĆU I GOMILICI
Devetu godinu zaredom udruga za revitalizaciju sela Opor Botići organizira „Dane Luke Botića“, koji započinju ovog četvrtka, 16. kolovoza, a istog dana u sklopu festivala Glazbene večeri kod Sv.Jeronima održat će se koncert „Tragom tradicijskih pjevanja“.

Luka Botić u Kaštelima I Đakovu

Ovogodišnji „Dani Luke Botića“ održat će se od 16. do 23. kolovoza u Kaštelima i Đakovu, a tema devete manifestacije je “Luka Botić i talijanski kulturni utjecaji”.

Kaštelanski dio programa ovog četvrtka u dvorcu Vitturi u 20 sati, započinje otvaranjem izložbe slika i malih skulptura autora Gaultiera Mocennija i Simonea Mocennija Becka pod nazivom „Elementi života“, a nakon toga slijedi predavanje dr. sc. Nikice Mihaljević s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu na ovogodišnju temu.

Uz Udrugu za revitalizaciju sela Opor – Botići organizator ove manifestacije je i Đakovački kulturni krug, a pokrovitelji su Grad Kaštela, Grad Đakovo i Osječko – baranjska županija.

Koncert u Gomilici

U sklopu festivala Glazbene večeri kod Sv.Jeronima,  ispred Kaštilca u Kaštel Gomilici, s početkom u 21 sat održat će koncert ansambla Harmonia disonance iz Zagreba, koji djeluju pri zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, a koncert nosi naziv „Tragom tradicijskih pjevanja“

Djevojke koje čine  ansambl ove će večeri izvesti niz skladbi, kojima će publiku odvesti na putovanje dalmatinskim priobaljem i Zagorom te Hercegovinom. Publici će predstaviti kako izgleda pivanje na bas po bukovačku, ženska rera, vojkavica, čobansko pivanje, žetelačka pjesma, pivanje po starinsku, sopračko pivanje i ostalo tradicijsko pjevanje na navedenim područjima.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij