hren
 

VIOLONČELO I KLAVIR
Duo Roky, Robert Žburin na violončelu i Kristina Cvitanić za klavirom, održat će koncert klasične glazbe ovog ponedjeljka, 13. kolovoza, u izložbenoj dvorani dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću. Ulaz na koncert je besplatan, a početak je u 20 sati.

Violončelist, Zadranin Robert Žburin, završio je srednju glazbenu školu Josip Hatze u Splitu, u klasi prof. Vladimira Lukasa, a diplomirao je violončelo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Miljenka Šajfara.

Tijekom studija bio je stipendist za izrazito nadarene studente, dobitnik je posebne nagrade za izvanredne rezultate postignute tijekom studija, a u svojoj riznici ima niz nagrada s različitih glazbenih natjecanja i susreta. Iza njega je i cijeli niz održanih koncerata, od čega je dio upravo s Kristinom Cvitanić.

Splićanka Kristina Cvitanić također je završila srednju glazbenu školu Josip Hatze i to u klasi prof. Ksenije Vučine, a diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Đorđa Stanettija. I Iza Cvitanić je veliki broj nagrada, kako za vrijeme studija tako i nakon njega, a punih 17 godina djeluje kao komorni glazbenik. Nastupala je diljem Hrvatske, ali i izvan njenih granica.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij