hren
 

DOBRILINA VEČER
Park Vitturi u Kaštel Lukšiću ovog je četvrtka navečer bio preplavljen ljubavlju. Ljubavlju koju je u sebi prije nekoliko stoljeća nosila Dobrila i ljubavlju koju u sebi nose brojne žene i danas. Upravo o toj čarobnoj emociji, ljubavi, ove su večeri pjevale i dvije hrvatske glazbene zvjezde, sestre Marija i Ivana Husar, gošće na trećoj „Dobrilinoj večeri“, kojom je završena ovogodišnja manifestacija „Legenda o Miljenku i Dobrili“.

Svojim izuzetnim glasovima, emotivnom glazbom i stihovima sestre Husar su, nakon Radojke Šverko i Zorice Kondže, koje su na ovom događanju nastupale u godinama ranije, još jednom pokazale zašto je ova večer posvećena svim ženama, njihovim, osjećajima, strepnjama, nadanjima, uspjesima, promašajima...

„Reci da me voliš“, „Princeza“, „Otvori oči mog srca“, „Caruso“, „Oprosti mi“, „I believe I can fly“, bile su tek neke od pjesama koje su se ove večeri čule u posebnom ambijentu parka Vitturi.
Zanimljivo je da su neke od izvedenih pjesama, kako su gošće kazale, a koje se nalaze na nekom od albuma Divasica, čije su članice bile, nastale upravo u Kaštelima ili Kaštelima kao inspiracijom, jer Kaštela su Ivana i Marija upoznale preko još jedne Divasice, Maje Vučić, pa im je ovaj grad bio mjesto koje su rado posjećivale.

Zasluge za čaroliju koja je s pozornice širila prepunim gledalištem, ove večeri idu i glazbenoj pratnji Saši Miočiću, ali posebno ženskoj klapi Neverin, svojevrsnim domaćinima, koje su koncert otvorile, a potom, svojim glasovima, još jednom pokazale zbog čega su vodeća ženska klapa na ovim prostorima.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij