hren
 

ROMANTIČNI POVRATAK U PROŠLOST
Scena, sudionici i publika „Večeri glazbe iz plemićkih salona“, koja se održala u dvorcu Rušinac ove srijede, vratili su se tijekom nešto više od sat vremena nekoliko stoljeća unatrag, u renesansu i barok, za što su bili zaslužni organizatori manifestacije „Legenda o Miljenku i Dobrili“, kao i vokalni ansambl Frottola iz Trogira te plesači KUD-a Ante Zaninović iz Kaštela.

Vokalni ansambl Frottola, koji čine  Rašeljka Bonačić, Sanja Bašić, Joško Šantić, Venko Cvitanović, Duje Bonačić, Marin Bonačić te Duško Geić, ove su večeri izveli vokalne i instrumentalne skladbe iz 16. i 17. Stoljeća.
Među skladbama bila su djela Praetoriusa, Gorzanisa, Demoya, Sanza, Franka, Bosanca i drugih majstora glazbe, dvije skladbe suvremenih hrvatskih autora, Berdovića i Magdića, skladane na renesansni način, kao i nekoliko djela anonimnih autora.

Solisti su ove večeri bili sopranistica Rašeljka Bonačić, alt Sanja Bašić te gitaristi Duje i Marin Bonačić. Recitirala je voditeljica ansambla Daniela Kontić.

Mladi plesači KUD-a Ante Zaninović u dvoru dvorca Rušinac, odjeveni u barokne kostime, izveli su momferinu iz Koludrićeve opere “Miljenko i Dobrila”.

Treba naglasiti da su predivan ambijent u kojem se večer održavala, ukrasile djelatnice Cvjetnih dekoracija Lanterna, kojima je posebna zahvala stigla od kordinatorice cijele manifestacije, Marijane Vulas.

FOTO: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij