hren
 

POLA STOLJEĆA KARIJERE
Kaštel Lukšić ove je srijede bio centar kaštelanskih događanja, od barokne i renesansne glazbe u dvorcu Rušinac, preko finala malonogometnog turnira  i promenade folkloraša, do cjelovečernjeg koncerta koji je svojim sugrađanima u povodu 50. obljetnice svog glazbenog rada, poklonio Nedo Kovačev.

Iako tek slučajno, na brcu u Lukšiću, uvod u koncert ovog kaštelanskog pjevača, bio je nastup KUD-a Ante Zaninović, kroz njihovu ovoljetnu kaštelansku promenadu pa su folkloraši Kaštelanskom četvorkom publiku „zagrijali“ za ono što je uslijedilo.
A uslijedio je cijeli niz pjesama, koje su nekada na pozornicama izvodili Oliver, Vinko Coce, različite klape i grupe pa i operni velikani poput Pavarottija ili Dominga.

Nedo Kovačev, koji je koncert započeo emotivnom glazbenom rođendanskom porukom svojoj supruzi,  raspjevao je tako publiku Melankolijom, Zorom bilom, Croatio iz duše te ljubim, Oči boje lavande,  O sole mio,Vilo moja,  Santa Lucia, Garavuša, Tko te ima taj te nema, Laku noć svirači  i brojnim drugim hitovima.
U tome su mu pomogli i Miro Miše na klavijaturama te prateći vokali Željko Demirović i Lovro Radenko Jokića na gitarama.
Gost na koncertu bio je Dražen Žanko, koji je publici otpjevao nekoliko svojih pjesama, poput Zagora me rodila ili I bukara kruži.

Sam kraj koncerta obilježen je zajedničkom izvedbom Nede Kovačeva i publike na prepunom lukšićkom brcu, a u jedan glas pjevala se Kada umrem umotan u bilo i za kraj Kaštela grade moj.

I dok je Nedo pjevao publici i s publikom, vrijedne ruke njegovih prijatelja uhvatile su se u koštac s pripremom spize i posluživanjem hladnog pića, a sve u svrhu prikupljanja sredstava za nabavku novih elektronskih orgulja za lukšićku župnu crkvu. Tom cilju bila je posvećena i cijela ova večer pa se pjevač nekoliko puta zahvalio svima koji su se na bilo koji način uključili u tu akciju, koja se nastavlja i dalje.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij