hren
 

NAGRADE ZA NAJLJEPŠE LJUBAVNO PISMO PRIPALE VLASTI JANTON IZ SAMOBORA I JASMINKI BOBETA IZ ZAGREBA
Miljenkov dvorac Rušinac sinoć je pretvoren u prekrasan romantičan ambijent, gdje se u moru zelenila, cvijeća i prigušenog svjetla čitala ljubavna poezija te pjevale ljubavne pjesme. Večer ljubavne poezije održana je u sklopu manifestacije „Legenda o Miljenku i Dobrili“ na kojoj su nastupili mladi glumci s najljepšim ljubavnim stihovima te bend Euforia izvodeći predivne ljubavne kompozicije.

Bila je to večer kada se ljubav mogla osjetiti, gdje  su izrecitirani i ispjevani stihovi govorili o pravoj čistoj ljubavi. Ljubavi koja je ljubomorna i čudna, o kojoj se sanja i mašta, koja ostavlja bez daha te ljubavi zbog koje i srce puca kao što je to bilo i s Miljenkom i Dobrilom.

Najljepše stihove svjetske i domaće ljubavne poezije, su govorili  Ana Perković, diplomirana glumica koja je utjelovila Dobrilu, diplomirana glumica Katarina Nikšić, student završene treće godine Umjetničke akademije u Splitu Donat Zeko, studentica pete godine Učiteljskog studija Bruna Radić te profesorica  hrvatskog jezika i povijesti umjetnosti Katarina Botica. U glazbenom programu večeri nastupio je mladi bend Euforia , koji čine vokal Petra Roško, Božo Piteša na gitari i Andrija Ječmenjak na violončelu.

Zahvaljujući voditeljici Marijani Vulas ova večer je pretvorena i u jedan dijalog o ljubavi koji je publiku razveselio i nasmijao. Uz ne tako brojnu publiku, među kojima je bilo i znatiželjnih turista, bila je i dogradonačelnica grada Kaštela Jadranka Matok-Bosančić.

- Ljubav je vječna i priča o Miljenku i Dobrili na ovaj način nikad neće prestati. Nadam se da će ova večer prijeći u tradiciju, ovo je prvi put u okviru programa Miljenko i Dobrila da se uprizorila Večer romantične poezije – kazala je Matok-Bosančić te je ujedno čestitala glumcima i glazbenicima koji su na jedan prekrasan način izveli ljubavnu glazbu i recitale.

U sklopu večeri pročitane su i dvije najljepše priče koje su pristigle na natječaj Gradske knjižnice Kaštela tijekom Kreativnog proljeća. Na oduševljenje ravnateljice GKK Renate Dobrić, nakon programa iz publike se javila Vlasta Janton koja ljetuje u Kaštelima, a čije je ljubavno pismo upućeno Miljenku i Dobrili i nagrađeno.

-Moje pismo je jedna ljubavna priča upućena Miljenku i Dobrili, ali je to ustvari i moja ljubavna priča iz mog vlastitog iskustva. To je jedna posebna ljubav koja se rodila, u kojoj su se rodili posebni osjećaji, to nije moglo proći ne zapaženo. Jednostavno sam to morala prenijeti na papir te emocije koje se ne mogu napisati ako se ne dožive– kazal je Vlasta Janton koja živi u Rakitju blizu Samobora. Uz Vlastu, nagradu za najbolje pismo „Moja ljubav“dobila je  i Jasminka Bobeta iz Zagreba, a nagrađene su boravkom u Kaštelima.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: