hren

SLAVLJENIČKI KONCERT OVE SRIJEDE
Lukšićki slavuj, kako ga često nazivaju, Nedo Kovačev, dio je kaštelanske društvene i glazbene scene već punih 50 godina, a taj veliki i vrijedni jubilej, Kovačev će zajedno sa svojim prijateljima, obilježiti ove srijede, 8. kolovoza, na cjelovečernjem koncertu koji će se, s početkom u 21 sat, održati ispred dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Koncert nosi naziv „50 godina Bogu i puku iz sveg srca i svega glasa“, što u nekoliko riječi opisuje Kovačevo glazbeno djelovanje.

Počeo je pjevati još kao mali dječak, ali kao službeni početak svoje bogate pjevačke karijere, Nedo Kovačev navodi studeni 1968. godine, kada je upisan u članstvo crkvenog zbora Sveta Cecilija u Kaštel Lukšiću.

Od tog dana pa do danas, a nada se i dalje, posvećen je crkvenom pjevanju, danas vodi lukšićke Pučke pivače, ali i onom svjetovnom pa je od svoje 17 godine bio član nekoliko klapa, među njima i Prvi maj, Kaštela, Vokalisti Salone i klape Jugovinil. Nakon klapskog pjevanja Kovačev je više od deset godina surađivao s jednim od najboljih tenora na ovim područjima, pokojnim Vinkom Cocom.

Iako je u svojoj bogatoj karijeri nastupao i na festivalima, s pjesmama napisanim baš za njega, ovaj Lukšićanin voli izvoditi tuđe pjesme, koje mu „legnu“, na repertoaru mu je i  talijanski bel canto, operne arije i mnogo toga.

- Piva sam ja na raznim pozornicama, ali sam uvijek ostao onaj pjevač amater i dan danas sam sačuva taj moj timbar, Reka bi da sam uvik osta svoj i to je za mene jedna od najvećih vrijednosti. Iako izvodim tuđe pjesme ja nikoga ne pokušavam i ne želim imitirati, uvijek ostajem vjeran sebi – komentirao je Kovačev.

Poznat kao veliki humanitarac, a nedavno je nagrađen i za više od sto puta darovanu krv, koji često nastupa na dobrotvornim koncertima, a za svoj grad i sugrađane često nastupa bez ikakve naknade, i ovaj svoj slavljenički koncert usmjerio je ka vrijednom cilju.

- Ovom prigodom priklupljamo novac za kupnju novih elektronskih orgulja za župnu crkvu u Lukšiću, jer su nužno potrebne. Kako bi ih nabavili potrebno nam je oko 80 tisuća kuna – kazao nam je Kovačev.

Na koncertu ove srijede uz Nedu Kovačeva zapjevat će i njegovi prijatelji, Dražen Žanko i Boris Oštrić, koji će svojim nastupom također pridonijeti ovom cilju.

Za sve koji se žele uključiti u hvalevrijednu akciju bit će pripremljena i donatorska večer s hranom i pićem po popularnim cijenama od 10 kuna, a prihod će također biti usmjeren istom cilju. U realizaciji cijele ideje Kovačevu pomažu i brojni prijatelji poput kaštelanske Hvidre, lukšičkih Pučkih pivača, prijatelja iz Krapine, sponzori i mnogi drugi.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij