hren
 

OBOGAĆIVANJE GITARISTIČKE SCENE  NJIHOV JE CILJ
Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević su nagrađivani splitski gitaristi koji su u četvrtak na festivalu „Večeri kod Sv. Jeronima“ u staroj crkvi u Gomilici održali koncert s djelima od baroka do danas. Riječ je o bivši učenicima i studentima splitskih glazbenih škola i Umjetničke akademijekoji čine Splitski gitaristički kvartet.

Posjetitelji su imali priliku slušati obrade i djela Domenica Scarlattija, Claudea Debussya, Vlade Sunke, Ivana Božićevića, Celsa Machada i Paula Bellinatija. Na programu kvarteta se uz obrade i djela orginalno napisana za ovu vrst sastava, redovito nalaze i skladbe domaćih autora, što je u skladu s težnjom članova kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.

Splitski gitaristički kvartet je dobitnik nagrade „Zlatni akvarel“ za doprinos glazbenoj sceni grada Splita koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija i Grad Split te nagrade „Osmijeh Biokova“ za najbolji koncert klasične glazbe održan u okviru festivala Makarsko kulturno ljeto 2015. godine.

Za vrijeme kontinuiranog višegodišnjeg djelovanja Splitski gitaristički kvartet je premašio početnu svrhu postojanja, te je ostvario zavidnu međunarodnu koncertnu aktivnost. Kvartet je održao koncerte u Njemačkoj, u okviru Međunarodnog gitarističkog festivala u Augsburgu te tri koncerta u Luksemburgu u okviru prestižnog ciklusa konce- rata klasične glazbe „Les concerts du Foyer Europeen“. Početkom ove godine kvartet je u sklopu europske turneje održao koncerte u Luksemburgu, Španjolskoj te koncert u zgradi Sofijske filharmonije u Bugarskoj.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij