hren

PUBLIKA I GLUMCI ZAPJEVALI ZAJEDNO
Ponovo je, možemo reći tradicionalno, Moreta napunila Igrišće u Kaštel Štafiliću. S predstavom „Sve naše beside“ u režiji Marije Meri Bradarić ovo je donjokaštelansko amatersko kazalište, koje je čest gost Kaštelanskog kulturnog ljeta, oduševilo publiku. Malo je reći da se tražila stolica više te je bilo mnogo onih koji su cijelu predstavu odgledali na nogama.

Tipične ćakule iz dvora i „dobrosusjedski“ odnosi među „fetivom“ šjorom Mandom, Trogirkom Marijetom i vlajinom Anđom i drugim simpatičnim likovima, uz dolazak zagorca Jožeka i duhovite dosjetke i obilje sarkazma te prepoznatljiva Moretina humora izazvale su salvu smijeha među prisutnima. Kaže li se ča ili ca, kaj ili kej, što ili šta, tko je pravu, a tko ne saznala je sinoć kaštelanska publika koja je glumcima zahvalila velikim zasluženim pljeskom.

U izvedbi je sudjelovao ovaj put isključivo ljepši spol: Ivana Mitar, Mirela Trebec, Ana Pajdek, Marina Kuzmanić, Jelena Dragan, Katarina Gagić te Katarina Brešković. Nakon predstave glumice su na scenu pozvale ženu koja je zaslužna za cijeli projekt i općenito za postojanje Morete, autoricu teksta i redateljicu Mariju Meri Bradarić. Sve je, kako to već biva u Dalmaciji, završilo s pjesmom. Glumice su povele, a publika je spremno prihvatila svima poznate stihove „Hvalile se Kaštelanke“.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij