hren
 

KONCERT KLASIČNE GLAZBE
Kaštelanska pijanistica Ivana Štimac, u svom rodnom gradu ugostila je braću Stefana i Francesca Parrina te su svi troje u subotu navečer u prekrasnom ambijentu dvorca Rušinac u Kaštel Lukšiću, poklonicima klasične glazbe poklonili pravi užitak zvukova klavira, flaute i violine.

Ivana Štimac diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ante Milića, a magistrirala na Fakultetu za muzičku umjetnost u Skoplju, u klasi prof. Stele Slejanske. Tijekom studija, a i kasnije glazbene karijere, održala je brojne koncerte diljem Hrvatske i Europe, surađivala s drugim glazbenicima te je vlasnica brojnih glazbenih nagrada. U dijelu svog života bavila se i pedagoškim radom kao profesorica klavira u glazbenim školama u Splitu, Kaštelima i Trogiru.
Danas živi i djeluje u Stuttgartu.

Talijani, braća Stefano i Francesco Parrino ili Duo Parrino, diplomirali su na Milanskom konzervatoriju, Stefano flautu, a Francesco violinu. Nakon diplome usavršavali su se kod brojnih majstora i na različitim studijima, a njihovi nastupi donijeli su im brojne nagrade i priznanja te nastupe u najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem svijeta.
Svoje znanje prenose i mlađim glazbenicima, kako kroz različite seminare tako i kao profesori na prestižnim konzervatorijima i studijima.

Braća Parrino ove su večeri publici u Kaštelima poklonili izvedbe Duetto br.5 u e-molu Bartolomea Campagnolia, arije iz opera „Čarobna frula“ i „Don Giovanni“ Wolfganga Amadeusa Mozarta, Ciglio II Franca Donatonia te Duetto br. 2 Alessandra Rote.
Zajedno s Ivanom Štimac za klavirom, izveli su Varijacije na temu Nina Rote Paola Gasparina, Trio za flautu, violinu i klavir Nina Rote te Rotafantasy za flautu, violinu i klavir Nina Rote i Rocca Abate.

Organizator ovog koncerta, koji se održao u sklopu programa Kaštelanskog kulturnog ljeta je udruga Sveti Jeronim, a pokrovitelji koncerta, kojima se Ivana Štimac na kraju koncerta posebno zahvalila su Grad Kaštela, Turistička zajednica grada Kaštela i posebno Zračna luka Split, koja je osigurala klavir u dvorcu Rušinac, a zahvale su otišle i nekolicini pojedinaca koji su svojim zalaganjem omogućili održavanje ovog koncerta.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij