hren
 

ODRŽAN TRADICIONALNI GODIŠNJI KONCERT „ISPOD BALATURE“
Oko 110 članova KUD-a Ante Zaninović, koji djeluje u nekoliko sekcija, mali folklor, starija dječja grupa, prva ansambl, veterani, škola mandoline i mandolinsko – tamburaški orkestar sinoć su pred domaćom publikom u Kaštel Kambelovcu još jednom pokazali svoje umijeće folklornog plesa. Na njihovom tradicionalnom godišnjem koncertu „Ispod balature“ predstavili su se i njihovi gosti iz Solina, članovi KUD-a Jadro, ali i mladi plesači iz Poljske.

Osim uobičajenog repertoara, kaštelanskih plesova te ražanačkog kola, kojeg na repertoaru imaju već godinama, članovi KUD-a Ante Zaninović sinoć su se predstavili i s novom koreografijom baroknih plesova.

- Potaknuti smo projektom Miljenko i Dobrila, u tim danima obično se traže različiti plesači ili programi iz baroknog doba, pa smo mi navježbali dva plesa, plesovi viktorija i ragusina, plesove koji su se plesali u Dubrovniku – kazala nam je voditeljica KUD-a Marica Tadin koja je i sama bila odjevena u lijepu tamnoplavu balnu haljinu baroknog doba te je s ponosom istaknula kako će nakon veterana sljedeću godinu barokne plesove preuzeti prvi ansambl jer im se jako sviđa, kako koreografija tako i barokna odjeća.

Na pozornici na brcu  Kambelovcu, članovi KUD-a nakon osam godina ponovo su zaplesali bunjevačko kolo te vrličko koje su zadnju put plesali 2014. godine.

- Imamo jednu novu generaciju plesača koja je uspjela uvježbati bunjevačko kolo te vrličko koje smo ponovno stavili na svoj repertoar – rekla je Tadin i istaknula da uvijek kako dođe nova generacija vide što bi oni mogli ponoviti od njihova repertoara i u čemu bi bili dobri.

A da su bili dobri u brojnim plesovima i svemu onom što su pripremili za tu večer njihovi članovi, kako plesne grupe tako i njihov orkestar, potvrdila je i brojna publika koja ih je podržava pljeskom. Kao i njihove goste KUD Jadro iz Solina te mlade plesače iz Poljske.

-Riječ je o mladima koji ljetuju u Kaštelima, a uz to sudjeluju na ljetnoj školi plesa – ispričala nam je Tadin i kroz smijeh dodala kako nije dovoljno da se na pozornici na brcu u Kambelovcu predstavi samo njihovih 110 članova, koji kroz KUD Ante Zaninović djeluj već 18 godina, a na svom repertoaru imaju 14 plesova.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij