hren
 

DRUGA VEČER DANA TRADICIJE U KAŠTELIMA
Da različita duhovna glazba ima brojnu publiku među svim generacijma, a posebno među mladima, pokazalo se i ove nedjelje, na Večeri duhovne šansone, koja je u sklopu manifestacije 9. Dani tradicije Kaštela, održana na brcu u Kaštel Novom.

Organizatori 9. Dana tradicije i Nostalgije, Turistička zajednica grada Kaštela i udruga Šušur, po prvi put su duhovnu šansonu, u kojoj je ove večeri uživala i publika i sami izvođači, uvrstili u program manifestacije.

A izvođači ove večeri bili su dječji zbor župe Sv. Petra apostola iz Kaštel Novog, VIS Snaga vjere, Pučki pivači Donji Kaštili, klapa Šinjorine, mješoviti zbor župe Sv. Petra apostola i VIS Signum iz Kaštel Lukšića.

Na njihovom repertoaru našao se cijeli niz duhovnih napjeva, različitih ritmova i vrsta glazbe, izazvane osjećajima prema Svevišnjem i pjevane jedinstvenim jezikom ljubavi.

Često se kaže da je glazba odraz čovjekovog raspoloženja, ali i da utječe na njegovo raspoloženje, a glazba, koja se ove večeri izvodila stvorila je posebno dobro raspoloženje pa je publika pljeskom pratila ritam i pjevala zajedno s izvođačima.

Na kraju večeri, svima se na odazivu i sudjelovanju zahvalio župnik Kaštel Novog don Dario Čorić te s izvođačima, uz zajedničku pjesmu, zaključio ovo događanje.

Program Večeri duhovne pjesme vodila je Petra Škrinjarić.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: