hren
 

PJESME I IGROKAZI
Šareni i veseli svijet dječje literature  bogatiji je za zbirku pjesama i igrokaza „Pričam vam... stihopriče“ kaštelanske autorice Maje Alfirević, koja je javnosti predstavljena ovog utorka u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.

O novoj zbirci, inspiriranoj stvarnim događanjima i osobama, ali i onima iz mašte, govorila je sama autorica. Zbirka ima pet poglavlja te donosi 20 pjesama i sedam igrokaza, od kojih su kaštelanska djeca većinu već imala priliku vidjeti na pojedinim događanjima u izvedbi dječjih dramskih skupina.

- Pjesme u ovoj zbirci nisu obične pjesme, već su to priče ispričane stihovima i upravo zato ovaj naziv, stihopriče  – kazala je Maja Alfirević, naglasivši kako su i pjesme i igrokazi uglavnom šaljivog karaktera. ali i poučni.

A dio onoga što najmlađi mogu pročitati u ovoj zbirci, ove su večeri predstavili  članovi dramske skupine KUD-a Karol Woytila, pod vodstvom Ljiljane Garbati,koji su izveli igrokaz „Na kavi s malom Ivom“ te pjesmu „Zdrava krava“
Pjesme „Kad se predmeti posvađaju“ i „Ivan s Marsa“ publici su predstavili mladi članovi SAU Putalj, koje je pripremila voditeljica Jelena Elez, a program večeri vodio je Luka Alfirević.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI: