hren
 

KONSTRUKTIVNO I ZANIMLJIVO
U sklopu 1. regionalne smotre zborova Canta Dalmatia, ove nedjelje u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, održan je seminar za voditelje zborova i vokalnih sastava, dirigente i ostale zainteresirane, na kojem su sudionici, uz stručne predavače, dobili nova saznanja, ali i prenijeli međusobna iskustva iz dosadašnjeg rada.

Predavači su bili Vlado Sunko, redovni profesor na Umjetničkoj akademiji u Splitu, koji je govorio o temi „ Ciljana primjena vokalne tehnike pri različitim stilskim i interpretativnim zadatostima odabranog repertoara“,  profesor Tomislav Veršić, iz IV. gimnazija Marko Marulić u Splitu, koji je predstavio temu  „Rad sa pjevačima srednjoškolskog uzrasta“ na primjeru zbora gimnazije Marko Marulić te Sara Dodig Baučić, asistentica na Umjetničkoj akademiji u Splitu s temom „Važnost upjevavanja u amaterskom pjevačkom zboru“.

U radu seminara, koji je trajao punih šest sati u opuštenoj i zanimljivoj atmosferi, sudjelovalo je dvadesetak voditelja i dirigenata iz Imotskog, Biševa, Zadra, Kaštela i drugih dalmatinskih mjesta, a sve je uspješno organiziralo HPD Bijaćka vila uz partnerstvo Hrvatskog sabora kulture i podršku Grada Kaštela.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij