hren
 

UMJETNIČKI DAŠAK KAŠTELA U NJEMAČKOJ
Kaštelanska pijanistica, Ivana Štimac, koja nekoliko posljednjih godina živi i radi u Njemačkoj, imala je čast otvoriti glazbeno-scenski dio programa proslave 60. obljetnice HKM u Stutgarttu, dvodnevne svečanosti obilježavanja kanonskog utemeljenja ove katoličke misije.

U katedralnoj crkvi St. Eberhard na proslavi se našlo preko tisuću gostiju, a svojim dolaskom, uz brojne uglednike, uveličao ju je i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Uz druge izvođače, od dramske skupine, do crkvenih zborova i kulturno umjetničkih društava, Ivana Štimac imala je poseban zadatak, predstaviti klasičnu glazbu s naglaskom na hrvatske skladatelje pa je ovom prigodom izvela „Notturno“  Ferde Livadića i „Contradanza“ Borisa Papandopula.
Osim kaštelanskog talenta i znanja Ivana Štimac ove je večeri predstavila i kaštelanske vrijedne ruke, nastupivši u haljini. kreaciji koju je za ovaj nastup posebno izradila Lela Smojver.

Pohvale kaštelanskoj pijanistici na ovom nastupu stigle su od mnogobrojne publike, što je dobra uvertira za njen koncert, koji će sa duom Parrino, a uz potporu Grada Kaštela, održati ovog ljeta u Kaštelima, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta.

Foto: Privatni album


KOMENTARI: