hren
 

ULJA NA PLATNU POSVEĆENA NJENOM KAMBELOVCU
„Moje malo misto“, naziv je izložbe slika autorice Sunčice Kuzmanić Perišin Tomljanović, otvorene ovoga vikenda u caffe baru „Dujić“ u Kaštel Kambelovcu, kojom se ova mlada, svestrana umjetnica predstavila svojim sugrađanima.

Premda su Sunčicina „specijalost“ portreti, osjetila je potrebu, kaže, svome mistu i svojim Kambelovčanima darovati nešto posebno, stoga se i rodila ideja o ovoj pomalo neobičnoj izložbi.

Naime, u mjesnom kafiću, za kojeg autorica kaže kako je za nju centar svita, izloženo je sedam ulja na platnu, na kojima je Sunčica protekla dva tjedna na mjesnom brcu i portu „lovila“ pejzaže, ribare i svoje sumještane, koji su joj pri tom zdušno pomagali. No, ono što ovo izložbu, ili performans, kako ga autorica naziva, čini jedinstvenom, to je što će se ona iz tjedna u tjedan, tijekom cijelog ljeta, nadopunjavati novim radovima, koje će ova talentirana slikarica i dalje, okružena sumještanima i znatiželjnicima, stvarati u srcu Kambelovca sa željom da im približi svoje radove, s obzirom da je često pitaju gdje ih mogu vidjeti ili kupiti.

Kako bi sve proteklo baš u njenom stilu, za ugodnu atmosferu, nalik onoj iz Fellinijevih filmova, ovom prilikom pobrinuo se „Vjetar trio“, pa su posjetitelji mogli uživati u ugodnoj atmosferi i druženju uz ritmove swinga ovoga zanimljivog banda koji je mjesto za život pronašao u kamperu na padinama Kozjaka.

Sunčica, koja je među ostalim stekla i diplomu Central St. Martins College of Art & Design u Londonu, već 1. svibnja otvara novu izložbu u Marini Kaštela, na kojoj će se publici predstaviti posve drugačijim radovima.

Foto: Mitch Čuljak


KOMENTARI: