hren
 

Kazališna predstava „Otok sreće'' u izvedbi Centra za kulturu Omiš, Gradskog kazališta mladih „Mali princ“ i Dramskog studija Ilirik predstavit će se kaštelanskoj publici u utorak, 17. travnja, s početkom u 19,30 sati, u Kulturnom centru u Kaštel Lukšić u sklopu programa Hrvatskog aktivističkog festivala Vidik fest. 

Predstava autorice Silvane Dragun u režiji Petra Buljevića inspirirana je pripovijetkom ruskog književnika F. M. Dostojevskog ''San smiješnog čovjeka''. Drama ima karakter kršćanske predstave s elementima egzistencijalizma.
Aleksej Ivanovič je glavni lik ove drame, ruski intelektualac srednjih godina razočaran u život. Traži smisao života, ali ga u svojim nihilističkim razmišljanjima nigdje ne nalazi. Teško podnosi životne gubitke i poraze, te pomišlja na samoubojstvo. On zapravo na suvremen način predstavlja podzemnog ili ''smiješnog čovjeka'' kojeg susrećemo u romanima Dostojevskog. Radnja predstave se odvija tako da sanja da je počinio samoubojstvo i otišao na drugi svijet. No, taj drugi svijet koji otkriva je čudesni otok sreće koji će mu promijeniti život.

U glavnim ulogama nastupaju: Ivana Giove Župa (Sofija), Marijan Grbavac (Aleksej), Mate Tavrić (Vrag i Anđeo) i Marko Duvnjak (Prorok).

Ulaz je slobodan.


KOMENTARI: